Ekonomi

Bankalar onay verdi! 2 yıl ötelemeli düşük faizli Bina Güçlendirme Kredisi başvuruları alınıyor!

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen ve depremin etkisinde kalan bölgelerin yapılandırılabilmesi için finansal destek paketleri duyuruldu. Kredi paketleri sayesinde bina güçlendirme çalışmalarında yeterli nakit elde edilebiliyor. Deprem sırasında riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların evini tamamen yıkmak yerine 240 bin TL’ye kadar farklı aralıklarda kredi imkanı sunuluyor.

Bina güçlendirme kredisi sayesinde evi hasar görmüş vatandaşlar düşük faiz oranları ile ön ödemesiz nakde kavuşabiliyor. Üstelik bankaların paylaştığı son bilgilere göre 2 yıl erteleme fırsatı sunulacak. Kredi paketleri 10 yıl aralıklarla vadelendirilebilecek.

Deprem nedeniyle bankaların üst limit kullanım sınırı daha da arttırıldı. Ek faiz desteği ile beraber konutların yapımı ya da yeni konut edinme süreci daha kolay hale getirildi. İş yeri ya da konut yapımı için talep edilen banka kredisi 400 bin TL iken 600 bin TL’ye kadar çıkarıldı.

BİNA GÜÇLENDİRME KREDİSİNİ KİMLER ALABİLİR?

Riskli olan evini depreme hazır hale getirebilmek için güçlendirme kredisi altında bankalar 160 bin TL olan kredi tutarını 240 bin TL’ye kadar çıkardı. Buna ek düşük faiz desteği sayesinde bu kredilere ulaşabilmek ve geri ödemesini kolaylaştırmak mümkün hale geldi.

Deprem için bina güçlendirme çalışması adına kullanılacak kredi yalnızca riskli bölgeler için değil ülkenin farklı bölgelerinde binasını sağlamlaştırmak isteyen vatandaşlara da sunulacağı söylendi.

BİNA GÜÇLENDİRME KREDİSİ NASIL ALINIR?

Kredi kullanımı üzerine Yaşar Üniversitesi’nde İşletme Fakültesinde bölümü öğretim üyeliği yapan Doçent Doktor Serpil Kahraman bu kredinin aslında 3 yıldır var olduğunu bina güçlendirme kredisinin bankalardan talep edilebildiğini ifade etti. Bunun için öncelikli olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gelen yetkililerin yapı denetimi uygulaması gerekiyor. Firmadan alınacak riskli yapı raporu ile ancak bankaya başvuru yapılabiliyor.