Ekonomi

Dalgalı akaryakıt fiyatlarında son durum! Araç sahipleri müjde! Benzin için 48 kuruşluk indirim yolda!

Araç sahipleri için uyarı geldi! Benzin için 48 kuruşluk zam yapıldı. Rusya- Ukrayna savaşıyla beraber brent petrol ücretlerinde dalgalanmalar devam ediyor. Benzin ve motorin ücretleri indirim ve zam haberleriyle değişkenlik göstermeyi sürdürmekte. Geçen hafta içinde gelen zamlardan sonra şimdi de 23 Şubat’tan itibaren benzin için 48 kuruşluk zam gelmesi beklenmekte.

İNDİRİM HABERLERİ GELİYOR

Brent petrol ücretleri ile dövizdeki değişimlerle beraber, vatandaşlar benzin ile motorin ücretleri için takibe devam ediyor. Son olarak da 14 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde benzin için 1 TL 9 kuruş, motorin için de 1 TL 21 kuruş zam gelmişti.

23 Şubat 2023 tarihinden itibaren ise benzin grupları için bir indirim beklentisi var. Benzin grubunda 48 kuruşluk ücret indirimi beklenmekte. Motorin grubu içinde herhangi bir ücret değişikliği beklentisi şuan için bulunmamaktadır. Günce olan akaryakıt ücretlerine göre de İstanbul’da içinde motorin litre ücreti 21.29 TL’den satışa sunulmakta. Benzinin litresi için de ortalama olarak 20.94 TL’den satışa çıktığı bilinmekte.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığı ise merak edilmekte. Akaryakıtta fiyatlar, ülkemizde dahil olmak üzere Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla dolar kurundaki değişimler göz önünde tutularak rafineriler tarafından hesaplanması yapılmakta. Bu yapılan hesaplama sonucunda ise dağıtım firmalarınca uygulanmakta olan fiyatlar, rekabet ile serbesti sebebiyle şirketler ile şehirlere göre de küçük oranda da değişimler meydana getirmektedir.

EPDK’nın ücretlerindeki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS ise hakkında suç duyurusunda bulunulmasından sonra, sendika dava süreci sona erene kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla herhangi bir şekilde paylaşmayacağını duyurmuştu.

Araç sahipleri için müjdeli haber gelmiş oldu. Benzin için 48 kuruşluk bir indirim geliyor. Geçen hafta akaryakıt için yapılmış olan zamlardan sonra bu hafta için gelecek olan indirim için araç sahiplerinin yüzü gülecek. Yaşanan ekonomik gelişmelerin etki ettiği akaryakıt ücretleri devamlı olarak bir dalgalanma halinde. Vatandaşlar sık sık akaryakıt ücretleri için gündemi  takip ediyorlar.