SGK son dakika açıkladı: EYT’de yeni gelişme! Süresi değişti

Milyonlarca kişi EYT ile ilgili gelecek olan son haberleri yakından takip ediyordu. Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaşması beklenen EYT’ye ilişkin SGK’dan önemli bir açıklama geldi. EYT prim borcu olanları ilgilendiren haberin detayları şu şekilde:

SGK yaptığı açıklamasında EYT prim borcu olan kişiler için bir duyuru yaptı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra getirilen bir takım kolaylıklar Elazığ ili için de geçerli olacak.

SÜRE UZATILDI

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa için “mücbir sebep hali” ilan edilmiş ve bu illerdeki vatandaşlara sosyal güvenlikle ilgili işlemlerde bazı kolaylıklar getirilmişti. Yapılan son açıklamaya göre kent genelinde EYT borçlanması yapacak vatandaşlar için sürenin uzatıldığı açıklandı.

SGK RESMİ AÇIKLAMA YAPTI

Konuya ilişkin SGK yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Söz konusu karara göre, www.sgk.gov.tr adresindeki duyurular kısmında yer alan 9 Şubat 2023 tarihli ‘Prim Borçlarının Ödenme Süreleri ile Kuruma Verilmekle Yükümlü Olunan Bilgi, Belge ve Beyannamelerin Verilme Sürelerinin Ertelenmesine Dair Duyuru’da belirtilen açıklamalar Elazığ ili bakımından da geçerli olacaktır”

Exit mobile version