EkonomiEditörün SeçtikleriGenel

Milyonlarca kişinin haberi yok! Kredi kartı kullananlar hemen baksın: Bu ödemenizi iade alabilirsiniz

Kredi kartı kullananları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Gelen son habere göre her yıl ekstrelere yansıyan ve vatandaşların fazla para ödemesine neden olan kredi kartı aidatları can sıkıyor. Ancak son dönemlerde gelen bir habere göre bu paralar geri alınabilir! Milyonlarca kişi kredi kartı kullanıyor. Ancak çoğu kişinin bu iadeden haberi yok! İşte detaylar

Kredi kartlarını hayatımızın hemen hemen her alanında kullanıyoruz. Hatta öyle ki pek çok kişi birden fazla kart kullanıyor. Pek çok kredi kartı için de aidat ödemek gerekiyor. Kredi kart aidatı ödemek istemiyorsanız ilk olarak sözleşmenizi dikkatli okumanız gerekiyor. Sözleşmede aksi bir durum yoksa bu durumdan kurtulabilirsiniz.

TALEP OLUŞTURUN

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın düzenlediği Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar’a ilişkin beyannamede, kredi kartı alırken imzaladığınız sözleşmede senelik kullanım ücreti talep edilebileceği belirtiyor. Ancak sözleşmenizde böyle bir madde yoksa bankanın da sizden bu parayı almaya yetkisi yok.

3 YOLU DA KULLANABİLİRSİNİZ

Fakat tutar size yansıtıldıysa ilk olarak itiraz talebinde bulunun. Yapılan açıklamaya göre işlemleri şu şekilde yapabilirsiniz:

– İade talebinize dair detayları içeren bir dilekçe ve ekstre ile ilgili bankanın şubesinden işlem yapabilirsiniz.

– Tüketici Hakem Heyeti’ne şahsi olarak ekstrenizle başvuru yapabilir, aidat bedelinin iadesini talep edebilirsiniz.

– E-devlet üzerinden mail ile iade talebi sürecini başlatabilirsiniz. Bunun için e-devlet sistemine şifre, internet bankacılığı, mobil imza gibi yöntemlerden biriyle giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “TUBİS” yazmanız gerekir. Ardından Tüketici Hakem Heyeti başvuru sayfasına yönlendirilirsiniz. Kesilen aidata ait dekont, adres, mail, bankanın vergi numarası gibi bilgileri ilgili yerlere girerek başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.