Teknoloji

Teknoloji devi Amazon’dan yeni karar! Amazon, çalışanlarını mayıs ayından itibaren ofiste görmek istiyor!

Amazon çalışanları için yeni karar aldı! Şirket çalışanları, önümüzdeki mayıs ayından itibaren haftada üç gün şirketin ofisine gelecekler artık. Konuya dair açıklama, şirket CEO’u Andy Jassy’nin imzasıyla 17 Şubat 2023 tarihinde şirket çalışanlarına yollandı. CEO, hibrit çalışma düzenlemesinin şirketin kurumsal olarak kültürünü güçlendirdiğini ve iş birliğini de geliştireceğini açıkladı.

CEO’DAN YAZILI AÇIKLAMA

Şirket CEO’sunun açıklamasında şu ifadeler yer almakta; dünyanın dört bir yanındaki binlerce çalışanı tekrardan ofise getirmek kolay bir durum değil. Bundan dolayı, bunu yapması gereken ekiplere bir plan yapması için belli bir zaman tanıyacağız. Dönüş zamanının ilk etapta, mükemmel bir şekilde olmayacağının farkındayız. Fakat ofis tecrübesi önümüzdeki aylar içerisinde ve senelerde gelişecek, emlak ve tesisler ekiplerimiz pürüzleri ortadan kaldıracaktır. Bu zaman diliminde ofislerimizin de yeni çalışma anlayışımıza uygun bir şekilde gelişmesini amaçlıyoruz, dedi.

Amazon şirketinin pandemimin başlangıcından kısa bir zaman sonra çalışanların 2020’nin ekim ayından bu yana ofise dönüşün planlandığını açıklamıştır. Fakat peş peşe gelen yeni koronavirüs dalgaları sebebiyle şirket bu tarihi birkaç defa ileri bir tarihe atmak zorunda kaldı. Bir süre önce de Activision da Blizzard çalışanlarının temmuz ayı itibariyle ofise döneceklerini açıklamıştı. Twitter’da da Elon Musk’ın satın alması sonrasında uzaktan çalışma dönemi sonlanmış oldu.

BAZI ŞİRKET POLİTİKALARI TEPKİYE YOL AÇTI

Öte yandan ise Amazon’un kimi şirket politikasının çalışanlar tarafından çok da hoş bir şekilde karşılanmadığı bilinmektedir. Bazı şirket politikaları, çalışanlar tarafından tepkilerle karşılanıyor. Bilhassa depo çalışanlarının tepki göstermiş olduğu uygulamadan sonra şirkette ilk defa sendikalaşma süreci de başlatılmış oldu. E-ticaret devi olan şirket daha önceden de 18 bin çalışanıyla yollarını ayırmaya karar verdiği de bilinen gerçekler arasında yer almakta.

Amazon şirketinin bu yeni kararının, çalışanları tarafından nasıl karşılanacağı merak edilmekte. Şirket çalışanlarının tepkisinin ne yönde olacağı şu an için bilinmemekte. Amazon’dan sonra başka teknoloji şirketlerinin bu yönde bir karar alıp almayacağı da bilinmiyor.