İŞKUR’dan en hanımları için müjdeli haber! Artık ev hanımları evden çalışarak para kazanabilecek!

Ev hanımlar için İŞKUR’dan yeni fırsat! Hem evden çalışıp hem de ekonomik özgürlüğünü elde etmek isteyen kadınlar için İŞKUR yeni bir adım attı. Ev hanımlarının, uymayan çalışma saatler, tam zamanlı ebeveynlik ve başka sebeplerden dolayı iş hayatından uzak kalma durumları olabiliyor. İşte İŞKUR’dan gelen ev hanımları için fırsat adım!

İŞKUR, ev hanımlarına yönelik olarak hayat geçirdiği uygulama ile ev hanımlarının iş hayatına katkı sağlanacak. Bu anlamda İŞKUR tarafından belirlenmiş olan iş alanlarında faaliyet gösteren hanımları, yetenekleri göz önünden bulundurarak istedikleri alanlarda çalışma imkanları olacak. Hangi alanlarda çalışabilecekleri ise merak edilmekte.

İŞKUR’UN EV HANIMLARI İÇİN SUNDUĞU İŞ İMKANLARI

İŞKUR, ev hanımlarını farklı sektörlerden paketleme hizmetine gereksinimi olan işverenlerle buluşturacak. Böylece hem sektörde bulunan iş gücü açığı kapatılacak hem de ev hanımları için ek gelir sağlanacak. Ev hanımlarının İŞKUR üzerinden yapabileceği paketleme işleri arasında; mandal, toka, takı, hediyelik eşya, tespih, plastik bardak, çatal, kaşık, karton bardak ve cetvel seti yer almakta.

EVDE İŞ İLANININA NEREDEN ULAŞILIR?

Türkiye İş Kurumunun internet sitesinde ‘Açık İş İlanları’ yer almakta. Bu alanda farklı yerlere ait pek çok iş ilanı görülebilir.  Arama ekranı kısmına ‘paketleme! araması yaparak ilgili iş ilanlarını süzgeçten geçirip, evde ve fabrikada çalışmak üzere paketleme işçisi aramakta olan şirketlerin iş ilanları için gerekli başvuruda bulunabilirsiniz. İŞKUR evde iş ilanlarının sizin bulunduğunuz şehre göre sıralama ve aynı zamanda engel durumunuz varsa da bunu orada belirterek kendiniz için en uygun iş ilanları arasında gerekli seçimi yapabilirsiniz.

EVDE PAKETLME İŞİNE BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ADIMLAR

Evde paketleme içi için de İŞKUR’dan yayınlanmış olan ilanlardan size en uygun olanı seçerek, ilk adımı atın. İŞKUR’un internet sitesinde kendiniz için ‘iş arayan’ profili oluşturduktan sonra da sisteme giriş yapın ve istediğiniz ilan için başvuru yapın. İsterseniz size en yakın olan İŞKUR şubesine giderek de ilan numarasıyla da başvuruda yapabilirsiniz.

Exit mobile version