Editörün SeçtikleriEğitimGenel

Tüm Türkiye’de okullar geç açıldı: Okullarda ikinci ara tatili iptal mi ediliyor? Yaz tatili Temmuz’da mı başlayacak?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında Türkiye’de yarıyıl tatili bugüne kadar uzatıldı.71 ilde bugün eğitim ve öğretim yeniden başladı. Ancak okulların açılması ile birlikte veliler ve öğrenciler tarafından gözler ikinci ara tatilin uygulanacağı nisan ayına çevrildi.

Ülkemizde büyük bir felakete yol açan deprem sonrasında 15 tatil 20 Şubat tarihine kadar uzatıldı. Bugün 71 ilde ders zili yeniden çaldı. Okulların açılmasından sonra veliler ve öğrenciler okullardaki ara tatilin iptal edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Eğer iptal edilmezse okullar yaz tatiline Temmuz ayında mı girecek?

NİSAN’DA ARA TATİL YAPILACAK MI?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük yıkıcı deprem sebebiyle eğitime ara verildi. 71 ilde bugün eğitim tekrar başladı. Özellikle şu anda nisan ara tatili merak ediliyor. 15 tatil deprem sebebi ile ertelenmişti. Gözler nisan ayındaki ara tatile çevrildi. Ancak konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Bugün başka Özer yaptığı açıklamasında deprem bölgesinde okulların 3 kademede açılacağını belirtti. Bazı illerde okullar Mart ayının sonunda açılacak. Bu sebeple nisan ara tatilinin yapılacağına kesin gözüyle bakılmaması gerektiği iddia ediliyor.

OKULLAR GEÇ Mİ KAPANACAK?

2022-2023 eğitim öğretim döneminde Nisan ara tatili 17-20 Nisan 2023 olarak belirlenmişti. MEB’in takvimine göre ikinci dönem 16 Haziran tarihinde sona erecek. Deprem sebebiyle durum planlanan takvimin dışına çıktı. Ancak şu an da ne Nisan ara tatili ne de okulların kapanacağı yaz tatiline ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.