EYT’liler için sürpriz gelişme paylaşıldı! Meclis tatili ertelendi planlar yenilendi! İlk maaşın yatacağı tarih verildi!

6 Şubat tarihinde sabah saatlerinde meydana gelen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli depremin ardından seferberlik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Öte yandan milyonlarca vatandaş 7 Şubat tarihinde açıklanması beklenen deprem nedeniyle uzatılan EYT düzenlemesi için meclisten gelecek haberleri bekliyor.

Meclis çalışmalarına bu hafta Salı günü başlaması bekleniyordu. Fakat yapılan son dakika açıklaması ile meclisin açılma tarihinin 28 Şubat’a ertelendiği ifade edildi. EYT sürecini merakla takip eden vatandaşlar için bu kritik ve sürpriz bir gelişme olarak yansıdı. Öte yandan ilk emekli maaşının yatırılacağı tarihe dair süreç netleşmeye başladı.

MECLİS AÇILIŞI ŞUBAT SONUNA ERTELENDİ!

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş Twitter hesabı üzerinden meclis çalışmalarına yönelik erteleme kararını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı şu gönderi sonrası EYT süreci de merak edilmeye başlandı:

“Milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu deprem bölgesinde bu nedenle siyasi partilerin mutabakatı doğrultusunda TBMM çalışmalarına ertelenmesine karar verildi. 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesine karar verilmiştir. Geçmiş olsun Türkiyem!” ifadesini kullandı.

EYT BAŞVURUSU NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Meclisin açılış tarihi değiştiği için EYT düzenlemesinde ki planlamalar da değişti. Tüm süreç 28 Şubat sonrasına ertelenmiş olundu. Öte yandan pek çok EYT’li ilk maaşını Mart ayında alacağını düşünüyordu. Ertelemeler ve yeni başvurular sonrasındaki süreç düşünüldüğünde bu tarihte de kayma yaşandı. Konu üzerine Sosyal Güvenlik  Uzmanı Özgür Erdursun bir açıklamada bulundu. Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden emeklilik başlangıcı tarihini yenilediğini duyurdu.

İLK EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Erdursun EYT için Mart ayına dikkat çekti. Düzenlemelerin bu tarihte neticeleneceğini ve ilk emeklilik başlangıcının Nisan olacağını ifade etti. “Böyle düşünüldüğünde ilk aylıkların hesaba yatması ise Mayıs ve Haziran ayını buluyor” diyerek sözlerinin altını çizdi. Fakat resmi makamlardan konu üzerine henüz net bir açıklama gelmedi.

Exit mobile version