Kullanıcılar dikkat! Instagram ve Facebook’ta ücretli dönem! Fiyatı açıklandı

Kullanıcıları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Meta, yaptığı açıklamasında Instagram ve Facebook kullanıcılarının artık mavi tik’i para ödeyerek alabileceklerini belirtti. iPhone kullanıcıları için mavi tik fiyatı belli oldu. Uygulama bu hafta Avustralya ve Yeni Zelenda’da satışa çıkarılacak.

Twitter’da bir dönem gündem olan mavi tik’in ücretli olması uygulaması şimdi de İnstagram ve Facebook için devreye girdi.

15 DOLAR OLARAK BELİRLENDİ

Buna göre onaylı hesap internet tarayıcılar için ödemeler aylık 11,95 ABD doları, iPhone kullanıcıları için 14,99 ABD dolarına denk gelecek.

İŞLETMELER İÇİN HENÜZ HAZIR DEĞİL

Meta’nın ücretli mavi tik uygulamasının henüz işletmeler için mevcut olmadığı belirtildi. Ödemeler ancak kişi doğrulama için yapılabilecek.

Mavi tik, gönderilerin daha fazla görünmesi, taklitlere karşı koruma ve müşteri hizmetleri için öncelik verilebileceği belirtildi. Ücretli özellik sayesinde doğrulanan bazı küçük kullanıcıların görünürlüğünde artış olabileceği de gelen bilgiler arasında.

ÖNCE TWİTTER’A GELMİŞTİ

Mavi tik’in ücretli olması ilk olarak Twitter’a Elon Musk tarafından getirilmişti. Kasım 2022’de gelen bu özellikle sonrasında Meta CEO’su Mark Zuckerberg harekete geçti.

Exit mobile version