Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Tapusu olan milyonlarca kişiyi kapsıyor: 76 gün içinde başvuru yapmanız gerekiyor! Yoksa hakkınız yanacak

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. 76 gün içinde başvuru yapmanız gerekiyor. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren konunun detayları ve merak edilenler haberimizde..

Hisseli tapu sahiplerine, tapuda ön alım hakkı için yapılan açıklamada 76 gün süreye dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Tapu sahiplerine yapılan uyarının detayları şu şekilde:

MÜSTAKİL TAPU NEDİR?

Müstakil tapu ve hisseli tapu olarak adlandırılan tapularda taşınmaz üzerindeki tüm tasarruf yetkisinin tek bir kişiye ait olduğunu gösteren tapular müstakil tapu olarak adlandırılıyor. Tapu üzerinde tasarruf yetkisinin birden fazla kişiye ait olduğunu gösteren tapulara hisseli tapu deniliyor.

SÜRE NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Hisseli tapuda şufa hakkı bulunuyor. Bu durumda hisse sahiplerine ön alım hakkı veriliyor. Hak sayesinde hisseli tapuya sahip olan kişiler bu hakkı satmak istedikleri zaman diğer hissedarların bu payı öncelikli olarak satın alma hakkı bulunmaktadır. Ancak hisseli tapularda alım için uygulanan süre sınırı bulunmaktadır.

HİSSELİ TAPU SATIŞI NASIL YAPILACAK?

Tapunun satışı noktasına atılacak adımlar farklılık gösterebiliyor. Bu hak sayesinde hisseli tapuya sahip olan biri bu hakkı satmak istediği takdirde diğer hissedarların bu payı öncelikli olarak satın alma hakkı bulunmaktadır. Ancak hisseli tapularda alım için uygulanan süre sınırı bulunmaktadır.