Seçimler erteleniyor mu? AK Parti’den son dakika açıklaması: Seçimler ..

Türkiye Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Konuya ilişkin son dönemlerde seçimlerin erteleneceğine dair bir takım iddialar ortada dolaşmaya başladı. Gelen bir son dakika haberine göre eski Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Arınç tarafından açıklama geldi. İşte detaylar..

Arınç, açıklamasında seçimlerin 1 yıl ertelenmesi gerektiğini belirtti. Muhalefet bu açıklamaya tepki gösterirken, hukukçular ise bunun Anayasa’ya uygun olmadığını ifade etti. Gözler ise AK Parti’ye çevrilirken, beklenen açıklama geldi.

YETİŞMEZSE 18 HAZİRAN’DA YAPILABİLİR

Türkiye seçim yaralarını sararken siyasette seçim ertelenir mi? Tartışmaları başladı. Bir AK Partili yetkilisi seçim için 14 Mayıs tarihinde olabileceğini, yetişmemesi durumunda ise 18 Haziran’da yapılabileceğini söyledi.

“SEÇİM ERTELENMEZ”

AK Partili yetkili şu an için seçim takviminde herhangi bir değişiklik öngörülmediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Seçim ertelenmez, süreç aynen devam ediyor. Gerekli teknik altyapı hazırlanırsa 14 Mayıs’ta seçim olur. Partide, yetkili kurullarda bunlar değerlendiriliyor. Mesela, oy verme yerleri için teknik destek gerekiyor, konteyner gerekiyor. İlçe seçim kurullarının mühürlerinin basılması gibi teknik hazırlıklar yapılması gerekiyor. Bunlar yetiştirilir”

Exit mobile version