YÖK başkanı üniversitelerin açılmasına ilişkin yeni kararını duyurdu! 2022-2023 Bahar yarıyılı üniversiteler hibrit sisteme geçebilecek!

YÖK tarafından alınan son karar doğrultusunda 2022-2023 Bahar yarıyılında üniversitelerin eğitim sürecine yönelik yeni bir yaptırım uygulanacak. Kısa süre sonra yapılacak yeni inceleme doğrultusunda hibrit eğitim sistemine geçilebileceği ifade edildi. Deprem bölgesinde bulunan ve talep eden öğrenci kayıt dondurma işlemi yapabilecek.

Deprem bölgesinde bulunan vatandaşların ikamet edebilmeleri için eğitim bölgelerindeki üniversite yurtları tamamen boşaltıldı. Bu nedenle üniversitelerin yaz ayına kadar tamamen uzaktan eğitime geçilmesine karar verilmişti. Ancak konu ile ilgili yapılan son açıklamada bu kararın değiştirildiği ifade edildi.

DEPREM BÖLGESİNDE OKUYAN ÜNİVERSİTELİLERİN SAYISI TESPİT EDİLDİ!

YÖK Başkanı Erol Özvar açıklamasında; deprem bölgesinde ikametgahı bulunan öğrencilerin 627 bin civarında olduğunun tespit edildiğini ifade etti. Türkiye’deki örgün öğrenci sayısının %15’ine denk geliyor.

Sayıdaki yükseklik nedeniyle üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararı verildi. 18 farklı üniversitede 7 bini aşkın öğretim elemanı ile beraber 30 bine yakın idari personel olduğu biliniyor. Bu rakama aileleri de eklendiğinde daha da büyüyor. Öğrencilerin, idari personelin ve öğretim elemanlarının mağdur olmaması adına bu karar verildi.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? HİBRİT SİSTEME NE ZAMAN GEÇİLECEK?

YÖK başkanı Erol Özvar açıklamasının devamında: “20 Şubat tarihinde uzaktan eğitim süreci başlatılabilecektir” dedi. Bahar dönemi için Nisan başına işaret ederek; “Yüz yüze eğitimin de olacağı hibrit seçeneği değerlendirilecektir” diyerek ekledi. Özellikle yükseköğretim kurumlarında okuyup uygulamalı programlarda bulunan öğrenciler için bu sistem geçerli olacaktır.

İsteyen öğrenciler belirli bir süreye kadar kayıtlarını dondurabilecektir. Deprem bölgesinde bulup etkilenen tüm öğrenciler uygulama programı kapsamında 1. dereceden yakınının bulunduğu ilde bulunan üniversitelerde özel öğrenci olacak şekilde eğitim görebilecektir, denildi.

Exit mobile version