Milli Eğitim Bakanı Özer son dakika duyurdu: Gece yarısı belli oldu! İşte alınan yeni karar

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından son dakika bir açıklama geldi. Bakan yaptığı açıklamasında alınan yeni kararı duyurdu. Buna göre deprem sebebi ile OHAL ilan edilen illerdeki ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler istemeleri halinde ülke genelinde okul pansiyonlarına parasız yatılı olarak yerleşebilecekler.

Bakan Özer, yaptığı açıklamasında Kahramanmaraş merkezli depremler sebebi ile Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Şanlıurfa ve Osmaniye illerinde eğitim görsen öğrenciler, istekleri doğrultusunda bu kararı alabilecekler.

PARASIZ YATILI OLARAK YERLEŞEBİECEKLER

Bakan Özer, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerimiz, istemeleri halinde ülke genelindeki okul pansiyonlarına doğrudan parasız yatılı olarak yerleştirilebilecek.” bilgisini paylaştı.

PANSİYONLARDA YER YOKSA NE OLACAK?

Bakan açıklamasının devamında merak edilen soruya da yanıt verdi. Buna göre okulun pansiyon kontenjanı varsa okula başvuru yapılacağını ancak pansiyonda yer yoksa il ilçe bursluluk parasız yatılılık komisyonuna müracaat edilip komisyonun uygun bir pansiyonuna yerleştirileceğini belirtti.

Exit mobile version