Sermaye Piyasası Kurulu depremden etkilenen şirketler için bir dizi yeni karar aldı!

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan depremde etkilenmiş olan şirketler için birtakım yeni kararlar! SPK, depremin finansal piyasalar üstündeki etkilerinin en aza indirilmesine yönelik bazı yeni kararlar aldı.

SPK haftalık bültenine bakıldığında Kurul Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin 1 milyar 250 milyon TL, Tam Finans Faktoring AŞ’nin 306 milyon 500 bin TL, Volkswagen Doğuş Finansman AŞ’nin 600 milyon TL, Oyak Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin 3 milyar 800 milyon TL borçlanma aracı başvurusunu onaylamış oldu.

İDARİ PARA CEZAI UYGULANACAK

ATR Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ’nin ‘Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetimle Yetkili Kuruluşlar Listesi’ne alınma talebi de olumlu bir şekilde karşılık aldı. 6362 nolu Sermaye Piyasası Kanunu ve alakalı mevzuat kapmasında yapılan incelemeler sonrasında Yorum YMM ve Bağımsız Denetim AŞ ve 3 kişi, Kervansaray Yatırım Holding AŞ pay piyasasında yapılan işlemlerle alakalı olan incelemeler sonrasında 1 kişiye idari para cezası uygulamasına yönelik karar alındı.

Aynı zamanda kurul, depremin finansal piyasalar üstündeki etkilerini en aza indirmek adına çeşitli kararlar almış oldu. Alınan kararlara göre merkezi Adıyaman, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa’da bulunmakta olan sermaye piyasası mevzuatına tabi olan işletmelerin, daha bildirimi yapılmamış finansal raporları bildirimin de içinde bulunduğumuz 2023 senesinin ilk çeyreğine alakalı nihai bilanço açıklama tarihine denk yapabilmesine yönelik yeni bir karar alınmış oldu.

1 AY KADAR SÜRE UZATILDI

Merkezi deprem bölgesinde yer almakta olan, bir borsada yada teşkilatlanmış başka pazar yerlerinde işlem yapılmayan sermaye piyasası mevzuatına tabi olan işletmelerin 2022 senesine ait olan bilançoları için de yeni bir karar alındı Bu işletmelerin geçen yıla ait olan bilançolarını açıklama tarihleri de 1 ay kadar süre ile ertelenecek olmasına karar verildi.

Deprem sebebi ile finansal raporlarının süresinde iletemeyecek olan  diğer işletmelerin ek süre isteklerini SPK’ya bildirmeleri de mümkün olduğunu anımsatıldı. 2022 senelik bilançolarını bildirmek için yatırım fonlarına da 30 Nisan 2023’e kadar ek süre verildi.

Exit mobile version