YÖK Başkanı canlı yayında açıkladı: Sistem değişiyor! Üniversiteler nisan ayından itibaren..

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden sonra üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesine karar verilmişti. Bunun üzerine öğrenciler YÖK tarafından gelecek kararları yakından takip ediyor. Konuya ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar tarafından açıklama yapıldı. Sistem değişiyor.. İşte detaylar

Üniversitelerin uzaktan eğitime devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Öğrenciler gelecek açıklamaları bekliyor. Bugün YÖK tarafından acil bir toplantı yapıldı. Nisan ayından itibaren değişebilecek sisteme ilişkin bilgi verildi..

NİSAN’DA HİBRİT SEÇENEK

YÖK tarafından yapılan açıklamada üniversiteler 20 Şubat’ta uzaktan eğitim ile eğitime başlayacaklarını, nisan ayında yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğinin değerlendirileceğini belirtti. İşte o açıklama:

“Türkiye’deki örgün öğrencilerin toplam yüzde 15’i ya bölgede ikamet etmekte ya da bu bölgede eğitim almaktadır. Öğrencilerimiz ve personelimiz arasında maalesef kayıplarımız bulunmaktadır.

Neredeyse bütün üniversitelerimiz depremden etkilenmiş paydaşlarıyla doludur. Kampüslerimiz barınma ve ikamet anlamında önemli bir rol almıştır. Tıp ve mühendislik fakültelerinden gönüllü elemanların halen bölgedeki çalışmalarını da izliyoruz.

Bundan sonraki süreçte üniversitelerimize çok kritik roller düşmektedir. İllerin tekrar kalkınmasında üniversitelerimizin kuşkusuz önemli rolleri olacaktır.

2022-2023 bahar döneminin uzaktan eğitim ile sağlanmasına daha önce karar verilmişti. Ön lisans, lisans ve lisans üstü bölümleri için bir dizi kararlar aldık.

Alınan kararlar nisan ayı başı itibariyle yeniden gözden geçirilerek uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitimin harlanmasıyla hibrit eğitim de uygulanabilecektir.

Depremin etkilediği illerde bulunan bir kısım üniversitelerimiz ortak çalışmalar yapmak üzere bazı üniversiteler ile eşleştirildi.”

Exit mobile version