O ilimiz taşınıyor! Kahramanmaraş depreminde ağır yara almıştı

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş ilinde meydana gelen peş peşe depremler pek çok ilimizi resmen yıktı. Kahramanmaraş’ta 9 saat ara ile meydana gelen 2 ayrı depremde ağır hasar alan Adıyaman ilinin bir kısmının başka bir yere taşınacağı açıklandı.

Merkez üssünün Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 2 ayrı depremde binlerce bina yıkıldı. 35 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem sonrasında peş peşe kararlar alınıyor. Gelen son habere göre depremden sonra resmen tanınmaz bir hale gelen Adıyaman ilinin şehir merkezinin bir kısmı başka bir yere taşınacak.

DAĞLIK ALANLARA EVLER YAPILACAK

Adıyaman Belediye başkanı Doç. Dr. Süleyman Kılıç, yaptığı açıklamasında dağlık alanlara 30 bin yeni konut inşa edileceğini belirterek, şunları dedi:

“İnşallah şehri yeniden kalkındırma noktasında özellikle kuzeyde, dağın eteğinde TOKİ İnşallah yeni konutlar inşa etmeyi düşünüyor. Yani en azından şu an 30 bin, 50 bin konut düşünülüyor. Daha önce de zaten şehri oraya taşıyalım diye planlamamız vardı. Buraları tarım arazileri. Mümkün mertebe tarım arazilerini kullanmadan jeolojik olarak daha sağlam olan yerlere geçmekte yarar var. Şu anki planlama bu”

6 BİN 108 BİNA YIKILACAK

Aynı zamanda Adıyaman şehir merkezindeki bin 166 bina tamamen yıkılırken, ekipler tarafından hasarlı olduğu öğrenilen 6 bin 108 bina da yıkılacak.

Exit mobile version