Eğitim

MEB’den OHAL bölgesi için geçici görevlendirme kararı! Başvurular yarın başlayacak!

MEB’den OHAL bölgesi için görevlendirme açıklaması! Deprem bölgesinde geçici görevlendirme başvurularının ne zaman başlayacağı açıkladı! MEB, yarın başvuruları açıyor. İşte detaylar…

Deprem bölgesinde üç ay süreyle OHAL ilan edildi. Bu kapsamda Kahramanmaraş merkezli bölgelere geçici olarak görevlendirme talepleri, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) başvuru modeli üstünden yarından itibaren alınmaya başlanacağı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in imzasıyla OHAL ilan edilen şehirlere gönderilen yazıda, 15 Şubat 2023 tarihli olan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde ‘Kamu kurum ve kuruluşlarından görev alanlar, ilgili mevzuattaki şartlara ile kısıtlamalara tabi tutulmaksızın olağanüstü halin gerekli kıldığı durumlar nedeniyle olağanüstü hal kapsamında şehirlere ihtiyaç duyulan birim yada hizmetlerde görev alınabilir’ hükmüne yer verildiği hatırlatılmış olduğu.

MEBBİS ÜZERİNDEN BAŞVURULAR ALINACAK

Bahsi geçen hükme istinaden, OHAL bölgesine, kadrolu ve sözleşmeli olarak personelin görevlendirilmesiyle alakalı işlem sürecine de yazıda yer verilmiş oldu. Buna bağlı olarak geçici görevlendirme talepleri, kişisel şifre kullanımı yapılarak MEBBİS başvuru modülü üstünden alımı yapılacak.

Geçici olan görevlendirme başvuruları, personelin görev yaptığı vali tarafından değerlendirmesi yapılarak uygun görülenler modül üstünden onay alacaklardır. MEBBİS modülü üstünden başvuru yapamayan personel, geçici görevlendirme isteklerini dilekçe yoluyla yapabileceklerdir. Eğer başvuru uygun görülürse, valiliklerce Bakanlığa da bildirileceklerdir.

VALİLİKLER GEÇİCİ GÖREVLENDİRME YERLERİ İÇİN KARAR VERECEK

Başvuruları uygun olarak görülenlerin geçici olarak görevlendirmeleri Bakanlık tarafından bölgeden bildirilen personel ihtiyacı göz önünde bulundurularak yapılmasına karar verildi. Aynı zaman şehirler için geçici görevlendirilenlerin yerleri de valiliklerce belirlenmesine karar verilmiş oldu.

Deprem sonrasında pek çok kurumda değişiklikler sürerken, birkaç yeni karar da alınmakta. MEB, aldığı son karar ile bölgede geçici olarak personel alacağını duyurdu. Başvurular ise internet sitesi MEBBİS üzerinden yapılacaktır. Bölgedeki ihtiyaç personeli göz önünde olarak, gerekli başvurulara alınıp, görevlendirme işlemleri yapılacak.

Başvuruların yarından itibaren yapılacağı açıklanırken, görevlendirmelerin ne zaman yapılacağı şu an için net bir şekilde bilinmemektedir. Başvurular sona erdikten sonra görevlendirmelerin yapılması beklentiler arasında ki yerini adlı.