Editörün SeçtikleriGündemSağlık

65 yaş üzeri için açıklandı: Ücretsiz olacak! 5 yıl şartına dikkat

Ülkemizde yaşayan bütün 65 yaş üstü vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Ücretsiz olacağı duyuruldu. Ancak 5 yıl şartının da arandığının altı çizildi. Konuya ilişkin SGK’nın yaptığı açıklama ve detaylar haberimizde:

Yaşlı vatandaşlar için pnömokok aşısı son derece önemli. Halk arasında da zatürre olarak bilinen bu rahatsızlığın aşısı için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından önemli bir açıklama yapıldı. SGK, yaptığı açıklamasında 65 yaş üzerindeki vatandaşlar için rapor aranmadan 5 yıla bir zatürre aşısının bedelini karşıladıklarını belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Aşılanma özellikle yaşlı kişiler için önemlidir. Yaşlandıkça bağışıklık sistemi zayıflar ve enfeksiyonlarla savaşmak daha zor olabilir. 65 yaş ve üzerindeki kişilerin pnömokok bakterisinin neden olduğu zatürre, kan iltihabı, menenjit gibi ciddi hastalıklardan korunması amacıyla iki pnömokok aşısı önerilmektedir. Konjuge pnömokok aşısı ücretsiz olarak sağlık kuruluşlarında uygulanmaktadır. Polisakkarit pnömokok aşısı ise Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında tanımlanan risk gruplarına, reçete edilmesi halinde bedelleri karşılanmaktadır. Aşılama şemaları sağlıklı olma ya da eş zamanlı riski arttıran bir hastalık bulunma durumuna göre farklılaşmaktadır. Bu aşılarla ilgili bilgi sahibi olmak için aile hekiminize başvurunuz”