MEB son dakika duyurdu! Ek ders ücretleri kesintisiz hesaba geçecek! Usta öğretici ve ücretli öğretmenlerin de hakkı istisnasız ödenecek!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 farklı ili etkileyen deprem sonrasında tüm Türkiye’de okullar aynı anda tatil edildi. OHAL ilan edilen 10 ilde ise okulların tatil süresi daha da uzatıldı. Böyle bir durumda öğretmenlere ek ders ödemesi yapılacak mı? Ücretli öğretmenler ödemesini alabilecek mi? gibi sorular araştırılmaya başlandı.

Normal şartlarda ek ders ödemeleri belirlenen gün sayısı kadar derse girildiğinde veriliyor ve ücretli öğretmenlerin ödemesi de bu ek ders ödemesi kapsamında değerlendiriliyor. Resmi tatillerde ödeme yapılmıyor. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı yasalarda belirtilen kanunda değişiklik yapma kararı aldı. Deprem nedeniyle alınan bu karar Cumhurbaşkanının da onayı ile Resmi Gazetede yürürlüğe girdi.

MEB BAKANI AÇIKLAMASINI PAYLAŞTI!

Konu üzerine açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından verildi. Malatya’da iken bölgede incelemeler yapan ve öğretmenlerin isteklerine değerlendiren Özer, konuyu çözüme kavuşturabilmek adına müdahale edildiğini ifade etti. Özer: “Bakanlık bünyesinde usta öğreticilik ve ders ücreti karşılığında öğretmenlik yapan tüm çalışanlarımızın deprem nedeniyle derslere katılmaması söz konusuydu. Bu durum yasal düzenleme ile ılımlı hale getirildi. Hem eğitimcilerimiz hem de öğretmenlerimizin sorun yaşamaması adına Cumhurbaşkanının da kararı ile bu uygulamaya karar verdik” dedi.

KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan ek ders ücreti karşılığında ücretli öğretmenlik ya da usta öğreticilik yapan tüm öğretmenlerin 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremden dolayı mağdur edilmeyeceği ifade edildi. “Ara verilen tüm günlerin ödemeleri görev yapmış olarak kabul edilecektir ve ek ders ücreti üzerinden hesaplara yatırılacaktır” denildi.

Alınan karar doğrultusunda hem usta öğreticiler hem de ek ders ücreti karşılığında öğretmenlik yapanlar belirlenen tarihte hesaplarında ödemeyi bulabilecekler.

Exit mobile version