Meslek seçimi yapacaklar dikkat! Hangi mesleklerin gelecekte ön plana çıkacağı açıklandı!

Uzmanlar 2030 yılına kadar, pek çok mesleğin yaygın bir hale geleceğini söyledi. Kimi meslekler yaygınlaşacakken kimileri de geçmişteki yerini alacak. Meslek seçimi için göz önünde bulundurulması gerekenler.

2030 yılına kadar ön plana çıkacak meslekler;

YAPAY ZEKA MÜHENDİSLİĞİ

Yapay zeka artık hayatın her alanında. Altyapıları için son teknoloji kullanan şirketler, yapak zeka alanını ilgi ile takip ediyor. Bu alandaki yatırımlara yöneliyorlar. Bu da önümüzdeki senelerde, yapay zeka üzerine çalışacak olan kimselere olan ihtiyacı gözler önüne sermekte. Yazılım, matematik, büyük veri teknolojisi bilmek gerekli.

ROBOTİK MÜHENDİSLİĞİ

Robot teknolojisi pek çok alanda kullanılmaya başlandı. Örneğin, ameliyat anından devreye giren cerrahi yardım robotları sağlık sektöründe öne çıkmakta. Robotik Mühendisler, uygun yazılımla görevleri tanımlayıp, nasıl yapılacağını koordine eder. Matematik, fen alanlarından yetkin olmak gereklidir.

SİBER GÜVENLİK UZMANI

Günümüzde artık bireylerin, şirket yada devletlerin birçok önemli ve gizli bilgisi sanal ortamda saklanmaktadır. Bu alanlara bir saldırı ise korkunç sonuçlar doğurur. Bu noktada ise siber güvenlik uzmanlarına ihtiyaç vardır. Bilgisayar teknolojileri, matematik gibi alanlarda yetkin olmak gereklidir.

YAZILIM VE UYGULAMA GELİŞTİRİCİSİ

Yazılım ve uygulama geliştirme uzmanları hayatımızda oldukça sık kullandığımız uygulamalar için yazılım geliştirirler. Yazılım şirketlerinin talepleri göz önünde bulundurularak, üretim yapılır. Matematik ve algoritma bilmek gereklidir.

OYUN GELİŞTİRİCİSİ

Oyun sektörü oldukça hızlı ilerlemektedir. Oyunların alt yapıları devamlı olarak güncellenirken, görsel olarak da büyük iyileştirmelere şahit olmaktayız. Yazılım dillerin iyi hâkim olmak gereklidir.

2030’a kadar dünyadan silinecek olan meslekler ise şunlardır;

SEYAHAT DANIŞMANLIĞI

Artık seyahatler için acentelere gitmek yerine, birçok internet sitesi üzerinden gerekli işlemler yapılmaktadır. Artık bu hizmet çevrimiçi olarak sunulmakta.

KASİYER

Temassız yapılan ödemeler, Apple Pay ve hatta Bitcoin benzeri kripto para birikimlerinin ana akım toplumda öne çıkmasıyla beraber, son birkaç senede nakitsiz bir toplumun gerçekliği hakkında yorumlar vardır.

POSTACI

Artık birçok fatura, beyannameler ve önemli belgeler dijital olarak yollanmaktadır. Bu meslekte kayıplara karışacak meslekler arasındadır.

Exit mobile version