Eğitim

Deprem bölgesi için yeni öğretmen ataması! Milli Eğitim Bakanı’ndan yeni açıklama!

Öğretmenler atama takvimi hakkında araştırmalara başladılar. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesi için öğretmen ataması hakkında birtakım açıklamalar yaptı. Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesi için yeni öğretmen atamaları hakkında merak edilen açıklamayı duyurdu. Depremden etkilenmiş olan 10 şehirde okullar 1 Mart 2023’ kadar ertelenmiş oldu.

Okulların açılacağı tarihe kadar da bütün gereksinimlerin giderileceğini açıklayan Özer, eğer ihtiyaç olursa yeni öğretmenler için atama yapılacağını söyledi. İşte merak edilen 2023 öğretmen ataması…

İHTİYAÇ DURUMUNDA YENİ ATAMALAR OLACAK

Bakan Mahmut Özer, televizyon yayınından deprem bölgesi için merak edilenleri yanıtladı. Eğitim ve öğretimin merak edilen ayrıntılarını paylaştı. Konuyla ilgili bütün planlamaların yapıldığını söyledi. Eğer bir ihtiyaç doğarsa, yeni öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bugün yeni bir çalışma yapıp onu da sonuçlandırdık diyen Bakan Özer, bu bölgedeki öğretmenlerin diğer şehirlerde görev almasıyla alakalı mazeretle ilgili, sağlıkla ilgili görevlendirmesiyle alakalı olan süreç bu hafta başlayacak dedi. Eğitim- öğretimin devam etmesine yönelik gerekli tüm ihtiyaçların giderilerek yerine getirileceğini söyledi. Eğer öğretmen atamasına ihtiyaç olursa bu atamayı da hızlıca gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

10 İLDE OKULLAR 1 MART’TA AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açılacağı tarih olan 1 Mart 2023’e kadar gerekli tüm gereksinimleri tamamlayıp ve 1 Mart tarihine kadar da kalmadan zaten kendilerinin 10 şehirle ilgili bu eğitim-öğretim sürecinin nasıl devam etmesine dair ek açıklamalar yapacaklarını söyledi. Şunu 10 şehirdeki vatandaşlarımız kesin bir şekilde bilsinler ki, 1 Mart tarihine kadar eğitim-öğretim başlayacak ifadesinde bulunmuyoruz, 1 Mart 2023 tarihine kadar bu 10 şehirde eğitim ve öğretime ara vermiş oluyoruz, cümlelerine yer verdi.

Öte yandan ise diğer 71 şehirde ise eğitim ve öğretim yeniden başlayacak. Bu başlangıç tarihi ise 20 Şubat 2023 olarak belirlenmiş oldu. Bu şehirdeki öğrencilerin 20 Şubat’ta ders başı yapması beklentiler arasında oldu. Yaşanan deprem sonrasında da eğitim alanından değişimler devam etmekte.