Editörün SeçtikleriEğitimEkonomiGündem

TBMM’den güzel haber geldi: 3.038 TL yardım ödemesi kabul edildi! PTT’den alınacak

Devlet, vatandaşlara sosyal devlet anlayışı kapsamında ödemelerine devam ediyor. Gelen bir son dakika haberine göre Aile ve Hizmetler Bakanlığı tarafından yüz binlerce öğrenciyi ve öğrenci ailelerini ilgilendiren haber geldi. Buna göre TBMM’den yeni karar aktarıldı. 3.038 TL yardım ödemesi kabul edildi. Başvurular nasıl olacak? Kimler yararlanabilecek? İşte detaylar..

İlgili makamlar öğrencilere 3.038 TL yardım ödemesinin yapılacağını duyurmuştu. Bunun üzerine konuyu hem veliler hem de öğrenciler araştırmaya başladı. TBMM kararı onaylayınca beklenen açıklama da gelmiş oldu.

ZAM GELDİ

Artış gösteren masraflar artık vatandaşların belini ve cebini bükmeye başladı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu üzerinden halka yapılan son açıklamaya göre 2023 eğitim öğretim faaliyetlerinin başlaması ile birlikte eğitim malzemelerine de zam geldi.

HANGİ ÖĞRENCİLER ALABİLECEK?

Durumu olmayan ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken vatandaşlara destek ödemesi onaylandı. Karşılıksız olarak verilecek bu yardımdan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri yararlanabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları olanlar bu yardımdan faydalanabilecektir.

Ayrıca ailesin de kamu kurum ve kuruluşların da sözleşmeli personel, memur vb. Çalışan öğrenciler faydalanamayacaktır.

İlkokuldan üniversiteye bütün öğrenim kademelerin de ihtiyaç sahibi olan öğrenciler bu yardımdan faydalanabileceklerdir.

Aile de kişi başına düşen yıllık gelirin asgari ücretin %30’unu geçmemek kaydıyla başvurular alınacaktır.