Editörün SeçtikleriEkonomi

100 bin TL nakdi destek ödemesi yapılacak: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Kimlerin alabileceği belli oldu

Dün merakla beklenen kabine toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. 10 ilimizde büyük bir faciaya neden olan Kahramanmaraş merkezli depremler, kabine toplantısının tek konusuydu. Toplantı sonrasında Erdoğan depremde yakınlarını kaybedenlere 100 bin TL nakdi destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Peki, kimler 100 bin TL nakdi destek alabilecek?

100 bin TL nakdi destek ödemesinin detayları merak konusu oldu. 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremlerden sonra vefat sayısı 30 bini aştı. Birçok bina yıkılırken bir o kadarı da hasar alıp kullanılamayacak hale geldi.

100 BİN TL NAKDİ DESTEK VERİLECEK

Depremden sonra pek peşe kira ve nakit destek açıklamaları geldi. Erdoğan da dün akşam depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına 100 bin TL nakdi destek verileceğini açıkladı. Merak edilen detaylar da netleşiyor.

15 BİN TL, 5 BİN TL VE 100 BİN TL YARDIM DETAYLARI

Erdoğan konuya ilişkin, “İlk etapta oturulamaz hane başına 15 bin TL, taşınma ve 2-5 bin arası kira yardımı, hane başına 10 bin TL yardım yapacağımızı açıklamıştım. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız. 50 milyar civarında bunları dayanışma paketi olarak depreme tahsis ettiler. Deprem çalışmalarında kullanılacaktır.” ifadelerini kullandı.

100 bin TL nakdi yardımın detaylarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.