Teknoloji

Otomobil devinden elektrikli araçlar için batarya üretimi! Ford, batarya üretimi için 3.5 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Otomobil üreticilerinden biri olan Ford, yeni yatırım için adım attı. ABD’nin oldukça önemli şirketlerinden biri olan Ford, artık elektrikli araçlarda kullanılması için batarya üretimi yapacak.

Dünyaca ünlü araç üreticisi Ford’dan yeni yatırım hamlesi, Ford, 3.5 milyar dolarlık yatırımla elektrikli araçlar için batarya üretimine karar verdi. Bu üretim için büyük bir fabrika da kurulacak.

Otomotiv dünyası için devrim niteliğinde olan elektrikli araç teknolojiler, günden güne popülerleşmeye devam ediyor. Oldukça yaygın bir şekilde üretimine başlanılan araçlarla beraber, bu araçlara güç sağlayacak olan elektrikli araç pilleri için de ihtiyaç artış göstermekte.

OTOMOTİV ŞİRKETLERİ YATIRIMLARI SÜRDÜRÜYOR

Artan elektrikli araçlarda kullanılacak olan piller de birçok fabrika tarafından üretilmeye başlandı. Otomotiv sektörünün devlerinden, bu anlamda yatırımlar gelmeye başladı.

LG Energy’nin ABD’de batarya üretimi adına 1.4 milyar dolar yatırım yapacağını geçen senenin Mart ayı içinde duyurulmuştu. Reuters’in aktardıklarına göre ABD’nin en önemli otomobil üretici markalarından biri olan Ford, elektrikli araçlarda kullanılan piller üreten bir fabrika için adım attı.

Otomotiv devi Ford tarafından 3.5 milyar dolarlık bir yatırımla kurulması beklenen batarya fabrikasının ülkenin Michigan eyaletinde kurulacağı da açıklandı. Şirket, fabrika için Çin merkezli batarya üreticisi olan Contemporary Amperex Techonolog Co ile de iş birliği içerisinde olacak.

ÇİNLİ ŞİRKETLER İŞ BİRLİĞİ

Ford ve Çinli batarya üreticisi ortaklığında kurulacak olan fabrika toplamda 2 bin 500 kişilik bir istihdam kapasitesi oluşturacak. Michigan eyaletinin 2 bin 500 kişilik istihdam karşılığında da Ford’a 1 milyar dolarlık bir teşvik sunması da beklentiler arasında yer aldı.

Michigan eyaletinden kurulması beklenen batarya fabrikasının şirket tarafından bu alanda gerçekleştirilecek olan ilk yatırım olmadığı da bilinen gerçekler arasında. Şirketin SK Innovation ile elektrikli araç ve pil üretmek adına ABD’de iki tane büyük üretim tesisine 11.4 milyar dolar değerinde bir yatırım yapacağı da geçtiğimiz 2021 yılında açığa çıkmıştı. Elektrikli araçlar için önemli adımlara devam eden Ford, yatırımlarını sürdürmekte.