Editörün SeçtikleriEğitimGündem

İlkokul, ortaokul ve liseler uzaktan eğitime mi geçiyor? Okullar ne zaman açılacak? İşte son gelişmeler

Okulların ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Ülkemizde meydana gelen deprem faciasından sonra 10 ilimizde okulların açılış tarihinin 1 Mart tarihinden sonra kalacağı belirtildi. Üniversiteler de uzaktan eğitime geçtiği açıklandı. Ancak veliler tüm Türkiye’deki okulların uzaktan eğitime geçip geçmeyeceğini merak ediyor. Okullar ne zaman açılacak? İşte son gelişmeler

Okullar ne zaman açılacak araştırmaları öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Deprem felaketi sonrasında pek çok alanda yıpratıcı etkiler başladı. Okulların tatil olup olmadığı, ne zaman açılacağına ilişkin geçtiğimiz günlerde Bakan Mahmut Özer tarafından açıklama gelmişti.

BAKAN ÖZER AÇIKLADI

Bakan Özer, son olarak yaptığı açıklamasında okulların 20 Şubat tarihinde açılacağını belirterek, “Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle eğitim öğretime verdiğimiz arayı tüm Türkiye’de 20 Şubat’a kadar uzatma kararı aldık” açıklamasında bulundu.

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSELER UZAKTAN EĞİTİME Mİ GEÇİYOR?

Bakan Özer, daha önce yaptığı açıklamasında 10 ilimizde okulların açılışının 1 Mart tarihinden sonra açılabileceğini belirmişti. Ancak 71 ilde okullar 20 Şubat Pazartesi günü kesin bir şekilde açılacağını belirtti.

Üniversitelerin tamamı ise 2. Dönem uzaktan eğitimle eğitime devam edecek.