Editörün SeçtikleriGündemSağlık

Bakan Koca son dakika açıklandı: Bölgelere aşılar gönderildi! Kuduz ve tetanos riski..

Deprem bölgesinde halk sağlığının korunması amacı ile deprem bölgelerine aşıların gönderildiği açıklandı. Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından son dakika yapıldı. Bakan Koca, “Bölgeye kuduz ve tetanos aşısı sevk edildi” dedi. İşte detaylar..

TETANOS VE KUDUZ AŞILARI GÖNDERİLDİ

Bakan Koca, depremin en çok etkilendiği yerlerden biri olan Hatay bölgesinde önemli açıklamalarda bulundu. Halk sağlığının korunması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Koca, “Afet bölgesinde mobil eczaneler devreye girmeye başladı. Köylerimize de sağlık hizmeti ulaştırılmaya devam ediyor. Halk sağlığı koordinasyon merkezlerimiz kurulmaya başlandı. Ortaya çıkabilecek enfeksiyonlar için önlemler alınıyor. İlk günden itibaren 80 bin 516 tetanos aşısı 3 bin doz tetanos serumu bölge illerimize sevk edilmiştir. Halk sağlığı merkezlerimizde hijyen malzemeleri sağlanmaktadır” dedi.

GEBELERİN TAKİBİ DE YAPILIYOR

Koca, açıklamasının devamında ise “Gebelerimizin takibi, yenidoğan taramaları, bağışıklama programlarının devam ettirilmesi güvenli içme suyu, beslenme, barınma ve atık kontörlü önceliklerimizdir. Afet bölgesinde gebeliğinin son aylarında olan bin 430 gebemize ulaşılmış ve takibe alınmıştır. Bu illerimizde 2 bin 840 bebeğimiz dünyaya gelmiştir. Depremden etkilenen ve şebeke suyu veya tankerden su verilen illerimizde 794 farklı noktadan klor ölçümleri yapılmış ve yüzde 80 oranında uygun çıkmıştır. Uygun bulunmayan suları tekrar klorlama işlemleri yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.