Eğitim

MEB Son Dakika! Tüm okullar 20 Şubat tarihine kadar tatil! Üniversitelere süresiz ara verildi! LGS ve YKS konuları muaf tutuldu!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması sonrası gözler eğitim camiasına çevrildi. “Gerçekleşen deprem felaketin nedeni ile Türkiye’deki tüm okulların 20 Şubat tarihine kadar uzatılmasına karar verildi” açıklaması yapıldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin sonrasında 10 büyük ilde felaketin etkileri devam ediyor. Göçük altında bulunan vatandaşlara ve enkazdan kurtulanlara anlık müdahale yapılırken ülkenin milli yas sürecinde okulların tatil süresinin yeniden uzatılmasına karar verildi.

Eğitim Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili deprem nedeniyle Türkiye’ye eğitime verilen aranın 20 Şubat’a kadar uzatılmasına karar verildiğini açıkladı. Üniversiteler ise süresiz tatil edilirken LGS ve YKS sınavına girecek öğrencilerin ikinci dönem konularından muaf tutulacağı aktarıldı.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer süreçte okulların tatil süresinin uzatılmasına yönelik tepki gösterenlere canlı yayında bir açıklama yapma gereği duydu. Deprem bölgesinde bulunan onlarca öğretmenin enkaz altındaki vatandaşları kurtarabilmek için savaş verdiğini bu nedenle bu yardım sürecinin aksatılmaması için tatilin uzatılması kararı alındığını, ifade etti. Ve ekledi:

“Şu an için okullara 2 haftalık süre verilmesi planlanıyor. Ancak konu ile ilgili çalışmalar devam ediyor.”

LGS VE YKS KONULARI MUAF OLACAK!

Üniversiteler içinde durum farklı değildi. YÖK tarafından alınan karar doğrultusunda: “Tüm yükseköğretim kurumlarının bahar dönemi eğitim öğretim süreci ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir” açıklaması yapıldı şu an için üniversitelerin ne zaman açılacağı bilinmiyor.

MEB tarafından yapılan yeni açıklama ile açıköğretim fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin okula kayıt dönemlerinin uzaltıldığı ifade edildi. Bu yıl LGS ve YKS’ye girecek öğrenciler ise ikinci dönem konularından muaf tutulacaktır, denildi.