Spor

Spor kulüpleri ligden tek tek çekilmeye başladı! Başkan Ali Koç maddi destek çağrısında bulundu!

Fenerbahçe başkanı Ali Koç tarafından deprem bölgesinde bulunan ve maddi zorluklar nedeniyle çekilmek zorunda kalan kulüplere destek geldi. Kulüpler Birliği ve TFF’nin ortak toplantısı yapıldı. Toplantının ardından Başkan Ali Koç açıklamada bulundu. Özellikle Hatayspor’un ligden çekilme kararı sonrasında Gaziantep FK’nın da aynı kararı vermesi durumuna yönelik önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Ali Koç sözlerinde şu ifadeleri kullandı: “Her iki kulübünde mali olarak yüklerini birlikte göğüslemek zorundayız.” ve ekledi:

“Yabancı ülkelerden bu konuda destek amaçlı maç teklifleri de geliyor.”

“BOYNUMUZUN BORCU!”

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen depremin yıkıcı etkileri 5. günüyle sürüyor. Enkaz altında kalan onlarca vatandaş kurtarılmayı bekleyen yüzlerce kadın, çocuk ve erkek için yardım çalışmaları büyük önem taşıyor. Ülkenin farklı bölgelerinden de tırlarla ek destekler deprem bölgelerine iletiliyor. Öte yandan depremin sarsıcı etkisi 10 il içerisinde aktif olarak kulüp faaliyetinde bulunan takımları da etkiledi.

Depremin etkilediği illerdeki büyük kulüpler Süper lig’den çekilme kararı almaya başladı. Şu an için bu durumdan en çok etkilenen Hatayspor ligden çekildiğini duyurdu. Aynı hamle Gaziantep FK tarafından da yapılmadan önce Fenerbahçe Başkanı Ali Koç duruma el attı ve yardım çağrısında bulundu.

“SIKINTI BÜYÜK FAKAT HALLEDECEĞİZ!”

Ali Koç tarafından yapılan açıklamada: “İki kulüp bu süreçte faaliyetlerine devam etmediğinde önümüzdeki yıl 20 takımla oynanmak zorunda kalınacak. Kulüplerin maliye yükünü göğüslemek hepimizin boynumuzun borcu” dedikten hemen sonra sözlerini şu şekilde tamamladı:

“11 Haziran tarihi bizim için önemli. Her şeyin tamamlanmış olması gerekiyor. Şampiyonlar ligi’nin finali bulunuyor. 2-3 hafta maçı ertelemek zorunda kalınabilir. Oyuncu sözleşmeleri ise 31 Mayıs’ta bitiyor. Süper lig’in dışında alt liglerde mevcut. Bu öyle bir durum da TFF’nin işi oldukça zor. Hafta kaydırmadan kaldığımız yerden daha sonra lige devam etmeyi sürdüreceğiz. O sırada Avrupa maçları da var sıkıntı büyük fakat halledeceğiz” dedi.