Maliye Bakanı duyurdu! Tüm yurtta kamu çalışanlarına erken ödeme yapılacak! Maaşlar 11 Şubatta hesaba yatacak!

Deprem felaketinden etkilenen vatandaşların maddi olarak kalkınabilmesi, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların da erkenden bölgeye müdahale edebilmesi için bu aya özel memur maaşlarının erken ödeneceği duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada deprem bölgesinde bulunan 10 ildeki sözleşmeli personeller, memur ve kamu işçilerinin Şubat ayı ödemelerinin erken yapılacağı bir genelge ile yayınlandı.

DEPREMİN ETKİSİ GÖLCÜK DEPREMİNİ GERİDE BIRAKTI!

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkez üssü olarak 10 farklı ile etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremin 5. gününde çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor. Enkaz altından kurtulanlar yaralarını sarmaya çalışırken henüz enkaz altında olan ve kurtarılmayı bekleyenler için arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada depremin 5. günü 10 Şubat tarihi itibariyle 10 ilde toplamda hayatını kaybeden kişi sayısı 18 bin 342’ye ulaştı. Enkaz altından çıkarılan ve yaralı olarak kurtarılan kişi sayısı ise 74 bin 242 olarak paylaşıldı. 7 günlük milli yas ilan edildi. 10 farklı il için OHAL kararı alındı. Açıklanan bu ölü rakamı resmi raporlarda 1999 yılında yaşanan Gölcük depremindeki açıklanan rakamı dahi aştı. Resmi raporlara göre Gölcük depreminde 17 bin 480 kişi ölmüş, 23 bin 781 kişi ise yaralanmıştı.

BAKANLIK KARARI GENİŞLETİLDİ!

Maaşların daha hızlı bir şekilde hesapları geçebilmesi için çalışmalar genişletildi. Bakanlık tarafından yapılan çalışmanın sonrasında alınan karar tüm Türkiye için olacak şekilde genişletildi. Memur aylıkları, sözleşmeli personellerin ve işçilerin ücretleri 11 Şubat Cumartesi günü hesaplara yatırılacak.

Normal şartlarda memurlara yönelik yapılan ödemeler her ayın 15’inde otomatik olarak bağlı bulunan bankanın hesabına yatırılıyordu. Deprem felaketinin nedeni ile vatandaşların mağduriyetini giderebilmek adına tek seferliğe mahsus olacak şekilde 11 Şubat 2023 Cumartesi günü itibarıyla ödeme alınabilecek.

Exit mobile version