Genel

Google’ın geliştirmiş olduğu yapay zeka sohbet robotundan hata! Sohbet robotu Bard, soruya yanlış cevap verdi!

Google’ın geliştirmiş olduğu yapay zeka robotundan hata! Şirketin geliştirmiş olduğu yapay zeka dil modeli olan Bard, sorulan soruya yanlış cevap verdi. Yanlış cevap üzerine şirketin 100 milyar dolar kaybı oldu.

Google’ın çatı şirketi olan Aphabet, 7 Şubat 2023 tarihinde tanımış olduğu yapay zeka robotu Bard sebebiyle şirket maddi kayba uğradı Şirket 100 milyar değerinde bir kayıp yaşadı.

Yapay zeka robotunun tanıtımı yapıldığı bir videoda Bard’ın sorulan sorulara yanlış cevap vermesi üzerine, meydana gelen bu kayıp Google’ın henüz ChatGPT ile rekabet etmeye hazır olmadığının da bir göstergesi oldu.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Yapılan tanıtım videosunda kendisine yöneltilen bir soru için oldukça alakasız bir yanıt geldi. Yapay zeka robotuna, sorulan soru şu oldu; James Webb Uzay Teleskobunun keşifleriyle alakalı olarak 9 yaşında olan birine ne söylenebilir? Sorusu geldi. Yapay zeka robotu Bard ise, bu soruya şu şekilde cevap verdi; teleskobun güneş sistemi dışından ilk fotoğrafları çektiğini, cümlesini kurarak oldukça yanlış olan bir cümle ile cevaplamış oldu.

Bard’ın cevabı sosyal medya platformu olan Twitter’da en çok konuşulan konulardan biri oldu. Yapay zeka programı, tanıtıma çıkmadan önce yeterli oranda test edilmemiş olması da eleştirilen konular arasında yer aldı. Hem en çok konuşan konular arasında adından söz ettiren yapay zeka robotu aynı zamanda kontrollerinin iyi bir derecede yapılmamış olmasıyla da eleştirilerin hedefi oldu.

%9 ORANINDA HİSSE KAYBI

Yaşanılan bu olaydan sonra da Alphabet’in hisseleri düşüşe geçti. Şirketin borsada ortalama olarak %9 hissesi düştü.

Google şirketi de konuya dair bir açıklama yaptı. Meydana gelen hatanın, ‘bu hafta içinde Güvenilir Test Kullanıcısı programıyla başlatılmış olan titiz bir test deneyimi’ ile çözüleceğini ifade etti.

Yapılan açıklamada, Bard’ın vermiş olduğu cevapların gerçek dünya bilgisi içerisinde kalite, kapsamlı ve güvenlik açısında yüksek bir çıtayı karşıladığından emin olmak adına dış geri bildirimleri kendi için testlerimizle bir araya getireceğiz, cümleleri yer aldı.