Editörün SeçtikleriEğitimGündem

Bu yıl LGS ve YKS sınavına girecekler dikkat! Değişiklik yapıldı

Bu yıl LGS ve YKS sınavına girecekler için önemli bir açıklama yapıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra arama ve kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Bakan Özer, dün yaptığı açıklamasında okulların Türkiye genelinde 20 Şubat tarihine kadar tatil edildiğini açıklamıştı. Bir açıklama da LGS ve YKS sınavlarına ilişkin geldi.

Bakan Özer, yaptığı açıklamasında ”Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır” açıklamasında bulundu.

2. DÖNEMDE DEVAM ŞARTI ARANMAYACAK

Bakan Özer, daha önce yapmış olduğu açıklamasında 2. Dönemde tüm kademelerde devam şartının aranmayacağı ve deprem illerdeki öğrencilerin istedikleri illerdeki okullara nakillerinin yapılabileceğini belirtmişti.

Özer daha önce de “2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak. Tüm öğrenciler istedikleri taktirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak.” demişti.

YÖK DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bunun dışında Yükseköğretim Kurumu ise üniversitelere ilişkin bir açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada 2. Bir karara kadar Türkiye geneli üniversitelerinin açılışı ertelenmişti.