Teknoloji

Japonya ve Hollanda’nın çip ihracatında şaşırtan Çin hamlesi! Üretim kapasitesi sınırlandırılacak!

Japonya ve Hollanda’nın Amerika’nın da desteği ile Çin’e ihracat sınırlandırması getireceği iddia edildi. Japonya ve Hollanda ileri düzeyde çip imalat makinesi üretimini sağlıyor. Çin’e bu makinaların ihracatında sınırlama getirmeyi hazırlanıyor. Konu üzerine haber kaynakları belli belirsiz açıklamalarda bulunsa da resmi olarak kuruluşlardan net bir açıklama yapılmadı. Bu konunun uzun süredir görüşüldüğü sonunda Amerika ile anlaşmaya varıldığı söyleniyor.

Bu iddianın kaynağı ise Associated Press ajansına aitti. Tarafların uzlaşıya vardığı ifade ediliyor. Söylenenlere göre Amerika, Japonya ve Hollanda arasında resmileşmemiş bir anlaşma vardı. Bu anlaşma kapsamında Japonya ve Hollanda ileri düzeyde çip imalatı için Çin’in ihracatını sınırlamak istedi. Bu nedenle Amerika ile yapılan görüşmeler nihayet sonuçlandı.

HABERİN KAYNAĞI BELLİ OLDU!

AP haber Ajansı tarafından paylaşılan bilgiye göre bu anlaşmanın detaylarının kamuoyuna duyurulması için net bir tarih henüz verilmedi. Konu üzerinde Beyaz Saraydan da bir açıklama gelmedi.

Japonya’nın basın kuruluşu olan Nikkei Asia konu üzerine: “Yapılan bu anlaşmanın Beyaz Saray, Hollanda’da Dışişleri Bakanlığı ya da Japonya Sanayi Bakanlığı tarafından herhangi bir şekilde duyurulmadı, yorumu dahi yapılmadı.” dendi.

JAPONYA HER TOPLANTIYA DAVET EDİLMİŞTİ!

Böyle bir ihtimalin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda henüz net bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Fakat Amerika başkanı Joe Biden’ın Şubat ayı içerisinde Japonya Başbakanlığı ve Hollanda Başbakanını Beyaz Sarayda ağırladığı biliniyor.

Beyaz Saray tarafından Amerika ulusal güvenlik danışmanı J.Sullivan yönetiminde Washington’da gelişen teknolojiye yönelik bir toplantı düzenlenmişti. Toplantıya Japonya ve Hollanda’da davet edilmişti.