Borsa İstanbul işlemlere kapatıldı! BİST100 tekrar ne zaman işlemlere başlayacağı merak ediliyor!

Borsa İstanbul, Kahramanmaraş depreminin  meydana gelmesinden sonra işlemlere kapatıldı. Borsa İstanbul hisseleri 8 Şubat 2023 tarihi itibariyle %7’lik bir düşüş kaydetti. Peki Borsa İstanbul işlemlere ne zaman yeniden başlayacak?

BİST100, 6 Şubat 2023 Pazartesi tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra büyük oranda kayıplara uğradı. Uğradığı bu kayıplar neticesinde işlemlere kapatılmış oldu.

Borsa İstanbul, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra da 9 gün kadar kapalı kalıp, yatırımcılarda korku meydana getirmişti. Ancak 2 kez devre kesicinin işlem yaptığı Borsa İstanbul 8 Şubat 2023 tarihinde KAP’ yapmış olduğu açıklamada işlemlerin durdurulduğunu söyledi.

BORSA İSTANBUL NE ZAMAN AÇILIŞ YAPACAK?

Borsa İstanbul’un ne zaman açılacağı merak ediliyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremden sonra 3 ay kadar OHAL ilan edildi. İlan edilen OHAL sonrasında BİST100’ün %7 oranında varan bir kayıp meydana gelmesine neden oldu. İlk defa kesici devreye hisse de kayıplara engel olunamadı. BİST100’de işlemler ikinci bir açıklamaya kadar durdurulma karar alındı.

Mart 2021’den bu zamana kadar %7’lik en büyük kayıp olarak tarihe geçen yatırımcılar Borsa İstanbul ne zamana açılacağı, borsada işlemlerin ne zaman devam edileceği ise merak edilen konular arasında yer aldı.

Borsa İstanbul’un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’nin devreye girmesine yönelik yaptığı açıklama, Kamu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanmış oldu. Bahsi geçen açıklamada, ‘Saat 10.12.01 itibariyle Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye alınmıştır. Borsamız Pay Piyasasındaki bütün sıralarda, vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici bir süreliğine durdurulmuştur’ ifadeleri kullanıldı.

BİRS100 NE ZAMAN İŞLEMLERE BAŞLAYACAK?

Öte yandan Borsa İstanbul ise henüz ne zaman tekrardan işlemlere başlayacağını net bir şekilde duyurmadı. Tekrar işlem tarihi şuan için bilinmiyor.

Borsa İstanbul’un işlemlerin durdurulmasına yönelik duyurusu, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda açıklandı. Yapılan açıklamada ‘Borsamız Pay Piyasası ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlere ara verilmesine karar verilmiştir1 açıklaması yapılırken BİTS100’ün tekrar ne zaman işlen yapacağı henüz belirsiz.

Exit mobile version