Bu kadarı da pes: Ekmeği 14 TL’den satışa çıkardılar! Yaptığı savunmada tepki çekti

Yaşanan büyük depremlerin etkileri ne yazık ki halen devam ediyor. Türkiye’nin pek çok noktasından yardımlar devam ederken, Gaziantep’te bir fırının ekmeği 14 TL’den sattığının duyurulması sonrasında tepkiler gecikmedi. Yaşananlardan sonra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu fırına giderek hesap sordu! Fırıncının verdiği savunma ise tepki çekti!

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, fırına giderek, yetkiliye “Ne oluyor burada?” dedi. Fırıncı ise fiyatın artma nedenini talebe yetişemediklerini ve ekmeğin gramajının arttığı için fiyatın arttığını belirtti.

ÇOK SAYIDA VAANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremler oldu. Depremler 10 ilimizde ağır yıkımlara sebep oldu. Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay gibi illerde binalar yıkıldı. 7 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti.

“14 LİRAYA EKMEK Mİ OLUR YA?”

Gaziantep’te ise bir fırın ekmeği 14 TL’den satmaya başladı. Onlarca insanın olduğu ekmek fırınına gelen bir kız çocuğu, “Ekmek kaç para?” diye sordu. Fırıncı, “14 TL” yanıtını verdi. Aldığı yanıt karşısında vatandaş, “Böyle bir durumda bile şunu yapabiliyorsunuz. Hiçbir şey demiyorum.” sözleriyle tepkisini gösterdi. Bir başka vatandaş ise, “14 liraya ekmek mi olur ya” diye isyan etti.

BELEDİYE BAŞKANI KONTROLE GİTTİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu gelişmelerin ardından tepkilerin odağındaki fırına gitti. Fırıncıya “Neler oluyor burada?” diyen Tahmazoğlu’na, talebe yetişmekte zorluk çekildiği için gramajın artırıldığı ve fiyatın da buna bağlı olarak yükseldiği anlatıldı. Fırındaki vatandaşlara dönüp “Bu durum sizin için makul mü?” diyen Tahmazoğlu, gramajın kontrol edildiğini ve bir eksiklik olmadığını söyledi.

Exit mobile version