Alman Telekom şirketinden deprem için destek! Türkiye aramalarından ücret alınmayacak!

Türkiye’de meydana gelen deprem sonrasında destekler sürüyor. Hem ülke içinden hem de ülke dışından yardımlar ve destekler gelmeye devam ediyor. Son olarak Almanya’dan yaşanılan deprem için destek geldi. Alman Telekom şirketi Türkiye aramalarını ücretsiz olacak şekilde değiştirdi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinden meydana gelen depremden sonra yardım için eller uzanmaya devam ediyor. Yurt içinde pek çok kurum ve kuruluştan destek kampanyaları başladı. Kimi hava yolu şirketleri ücretiz uçuşları açıklarken kim bakanlıklardan da destek ve yardımlar sürüyor. Bu yardımlar sadece yurt içinde değil, yurt dışından da gelmeye devam ediyor.

15 ŞUBATA KADAR ARAMALAR ÜCRETSİZ

Alman Telekom şirketi olan Deutsche Telekom, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden sonra Almanya’dan, ülkemize ve Suriye’ye yapılacak olan aramaları 15 Şubat 2023 tarihine kadar ücretlendirme yapmayacağını paylaştı. Bu yönde yapılacak olan aramalardan herhangi bir ücret alınmayacak.

Alman Telekom şirketi Deutsche Telekom’dan yapılan açıklamada, yıkıcı olan depremlerden etkilenmiş olan Türkiye ve Suriye halkı için taziyede bulunuldu.

Aynı zamanda, Almanya’dan Türkiye’ye ve Suriye’ye 6 Şubat 2023 ile 15 Şubat 2023 tarihlerinden yapılan arama ve gönderilen Sms’lerden de herhangi bir ücret alınmayacağı da açıklanan bilgiler arasında oldu. Türkiye ve Suriye’de bulunan müşteriler için veri dolaşımlılarının da 15 Şubat’a kadar da ücretsiz bir şekilde gerçekleşeceği de açıklandı. Alman Telekom şirketi, depremzedeler için de Aktion Deutschland Hilft’e (Almanya Yardım Ediyor) bir milyon avro kadar bağışta bulunacağı açıklanan bilgiler arasında yerini aldı.

SOMUT ADIMLARIN ATILDIĞI SÖYLENİLDİ

Şirket üst yöneticisi Tiömetheus Höttges, konuya dair yaptığı açıklamada ise Türkiye ve Suriye’den gelen görüntülerin kendilerinde derin bir üzüntü meydana getirdiğini açıkladı. CEO, aynı zamanda depremden etkilenen pek çok kimsenin sadece şefkate değil aynı zamanda somut yardımla da yaklaştıklarını ifade etti.

Pek çok şirket çalışanının, hem Türkiye hem de Suriye’de akrabalarının olduğunu açıklayan şirket CEO’su Höttges, dayanışmanın oldukça iyi bir fikir olduğunu da açıkladı.

Deprem sonrasında destekler gelmeye devam ediyor.

Exit mobile version