Türkiye depremin etkisiyle 3 metre kaydı: Kayan yol görüntüleri şoke etti! Korkunç gerçek gün yüzüne çıktı

Türkiye Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bölgede arama ve kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ülke genelinde 7 gün milli yas ilan edilirken, bölgede 3 ay ohal ilan edildi.

Deprem hakkında açıklamalar peş peşe devam ederken, İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni değerlendirme yaptı. Türkiye’nin 3 metre hareket ettiğini söyleyen uzman ismin açıklaması haberimizde

”TÜRKİYE 3 METRE HAREKET ETTİ”

7.7 büyüklüğündeki ilk depremin ardından yaşananları yorumlayan Doglioni, “Bu gece Arap fay hattı, Anadolu fay hattından kuzeydoğu-güneybatı ekseninde 3 metre hareket etti gibi gözüküyor” dedi.

Bu hareketliliğin 3 metreden de fazla olabileceğini söyleyen Doglioni, “Bu çok büyük bir hareket” diye konuştu.

Doglioni, “Burası oldukça hareketli bir alan ve Akdeniz’deki en tehlikeli bölgelerden biri. Geçen yüzyıllarda buralarda çok şiddetli depremler meydana geldi” yorumunu yaparken, “Türkiye, Arap levhası üzerine gitti gibi gözüküyor” yorumunu da yaptı.

“ÇOK BÜYÜK BİR DEPREM”

Carlo Doglioni kendisine yöneltilen “Plaka ne kadar hareket etmiş olabilir?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi;

“Sahip olduğumuz tahminlerimizden biliyoruz ki fay en az 150 kilometre boyunca, hatta 3 metreden fazla bir yer değiştirmeyle aktif hale geldi. Her şey birkaç on saniye içinde oldu ve bu 7,8-7,9 büyüklüğünde bir deprem” dedi.

Özener, “Gerçek bir afetle karşı karşıyayız. 7.7 ve 7.6’lık iki deprem daha önce alışılagelmiş bir deprem hareketliliği değil. Şöyle düşünün doğrultu atımlı bir faydayız. Durduğunuz plakanın ortasında fay hattı var, karşı bloğunun sola doğru hareket ettiğini düşünüyorsunuz, doğrultu atımlı fay hattı olduğu için birinin sağa birinin sola kaydığını düşünün ve ilk pozisyonlarına göre 3 metrelik bir atım oluyor” ifadelerini kullandı.

ÖZENER’İ HAKLI ÇIKARTAN KARELER

Bu açıklama okuyanları endişelendirirken durumun vahametini gözler önüne seren fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı. Söz konusu karelerde, tren raylarının ve ana yolun yamulduğu görülüyor. İşte o kareler:

Exit mobile version