GenelEditörün Seçtikleri

Kahve ve Sağlık: Kahvenin Faydaları ve Zararları

Kahve, dünya çapında milyonlarca insan tarafından günlük tüketilen ve enerji verici bir içecektir. Kahvenin sağlık üzerindeki etkileri hakkında ise birçok farklı görüş ve yorum bulunmaktadır. Bu görüş farklılıklarının ana sebebi ise tüketim alışkanlığı ve kişisel özelliklere dayanmaktadır.

Bilindiği üzere kahvenin içeriğinde bol miktarda kafein ve antioksidan bulunmaktadır. Bu iki madde dışında da birçok faydalı madde içermektedir. Kafeinin en önemli etkileri arasında ise enerji vermesi ve konsantrasyonu artırması sayılabilir. Antioksidanlar ise vücutta oluşacak zararlı maddelerin önüne geçebilir, var olan zararlı maddelerin ise etkisini azaltabilir. Bu da vücudun kansere ve diğer hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olur.

Kahve içmenin bir diğer önemli yanı da besin değeridir. Bu faydalı içecek protein ve yağ gibi besin değerleri yönünden zengin olmasa da içeriği oldukça zengindir. Özellikle B vitaminleri, magnezyum ve potasyum gibi mineraller yönünden zengin olduğunu söyleyebiliriz. Bu mineraller ise vücudun fonksiyonlarını desteklemektedir. Dolayısıyla sağlıklı bir beden ve zihin için gerekli besin değerleridir.

Mithra Coffee’nin besin değerleri yönünden zengin kahve çeşitleri ile günlük kahve ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Dünyanın farklı yerlerinde yetişen kaliteli ve aromatik lezzetlere uygun fiyatlarla ulaşmanızı sağlayan bu online üçüncü nesil kahveci, aradığınız lezzetleri kapınıza kadar getiriyor. Dolayısıyla sevdiğiniz çekirdekleri internet erişiminiz olan herhangi bir yerden ve herhangi bir cihazdan dakikalar içinde sipariş edebilirsiniz.

Kahvenin faydalarına ve nitelikli kahvelerin adresine değindik. Ancak tüketimde aşırıya kaçıldığı zaman kahvenin belli başlı olumsuz etkileri de ortaya çıkabilir. Örneğin; uyku bozukluğu, anksiyete, gerginlik, halsizlik gibi etkiler kahvenin aşırı tüketimi sonucu ortaya çıkan birkaç durumdur. Bunlar dışında ise kalp çarpıntısı ve tansiyon da aşırı tüketim sonucu oluşabilecek fiziksel rahatsızlıklar arasında sayılabilirler. Ayrıca gereğinden fazla tüketilen bu içecek mide ve bağırsak sorunlarına da yol açabilir.

Dolayısıyla her şeyin azı karar, çoğu zarar sözünü yabana atmamak gerekiyor. Günlük kahve tüketimi kişiden kişiye değişse bile gün içinde en fazla iki fincan tüketmeniz sağlığınız için çok daha faydalı olacaktır.

Eğer siz de kahvenin lezzetinden vazgeçemiyorsanız Mithra Coffee’yle Brezilya’dan, Kolombiya’dan, Guatemala’dan, Honduras’tan, Kenya’dan ve daha pek çok ülkeden özenle seçilen kaliteli çekirdekleri sipariş edebilirsiniz. Seçtiğiniz çekirdekleri dilediğiniz ekipmana ve damak tadınıza göre alabilirsiniz. Böylece evinizin rahatlığında kaliteli ve lezzetli fincanları çok daha uygun fiyatlara mal edebilirsiniz.

Dünyanın en lezzetli çekirdeklerini yüksek kalitede ve uygun fiyata sahip olmak için Mithra Coffee’nin zengin ürün çeşitliliğini inceleyebilirsiniz.

Basit ve Lezzetli Hibiskus Çayı Tarifleri

Hibiskus çayı, lezzetliyle ve sağlıklı olması sebebiyle günümüzde en çok tüketilen çay çeşitlerinden biri. Aynı zamanda güzel bir renge sahip olan bu çay, hem evde hem de dışarıda rahatlıkla hazırlanabilir.

Mithra Coffee’nin dünya çayları arasında hibiskus çayı da yer alıyor. Kaliteli hibiskus çiçekleriyle hazırlanan ve özenle paketlenen bu çay çeşidi lezzetiyle sizi mest edecek. Farklı lezzetler deneyimlemek ve çay keyfinizi başka aromalarla zenginleştirmek için Mithra Coffee’nin hibiskus çayını deneyimleyebilirsiniz.

Diğer taraftan Mithra Coffee’nin hibiskus çayı en şık kutu tasarımıyla da beğeninizi kazanacak. Çay köşesine de şıklık katacak çay kutuları size her defasında keyif dolu bir deneyim yaşatacak.

Peki, Mithra Coffee’nin hibiskus çayıyla hangi tarifleri hazırlayabilirsiniz. Meraklıları için 3 farklı tarif paylaşacağız. Her bir tarifin yapımı oldukça kolay ve basit. Öyleyse başlayalım.

3 Farklı Hibiskus Çayı Tarifi

  1. Basit Hibiskus Tarifi: Bir su ısıtıcıyla 250 ml içme suyunu ısıtın. Ardından bir demliğin ya da farklı bir demleme ekipmanının içinde sıcak suyu koyun. Son olarak ise bir tatlı kaşığı hibiskus çiçeklerini suya bırakın ve 5-6 dakika demlenmeye bırakın. Sonra süzün ve servis edin.
  2. Ballı ve Limonlu Hibiskus Tarifi: Hibiskus çayını ilk tarifteki gibi demleyin. Süzdükten sonra içine bir tatlı kaşığı bal ve bir ince dilim limon ekleyip servis edin.
  3. Buzlu Hibiskus Tarifi: Hibiskus çayını yine ilk tarifte olduğu gibi demleyin. Ancak bu defa farklı olarak demlendikten sonra süzün ve soğuması için bi 10 dakika bekletin. Daha sonra buz dolu bir bardağın içine çayınızı doldurun ve servis edin.

Eğer evinizin rahatlığında lezzetli tarifleri ucuza hazırlamak istiyorsanız siz de Mithra Coffee’nin hibiskus çayını deneyebilirsiniz.

Egzotik Çaylar ve Kahveler Mithra Coffee’de!

Dünyanın farklı yerlerinden seçilen egzotik çaylara ve kahvelere tek bir adresten ulaşmak ister misiniz? Dilerseniz ofisinizden, dilerseniz de evinizden sevdiğiniz kahveleri ve çayları Mithra Coffee üzerinden sipariş edebilirsiniz.

Hayatı güzelleştiren, sevdiklerinizle sizi sıcak bir masa etrafında toplayan lezzetleri sizlerle buluşturan Mithra Coffee, 2018 yılında kurulmuş. Dünyanın farklı bölgelerinden seçtiği kaliteli çekirdekleri tadından ve aromasından ödün vermeden kahveseverlerle buluşturuyor. Lezzet dünyasıyla yalnızca kahveseverlere değil, çay tutkunlarına da hitap ediyor.

Farklı iklimlerde yetişen kaliteli çay yapraklarını en lezzetli haliyle kapınıza kadar getiriyor. Çaylar, tutkunları için özenle ve titizlikle paketleniyor. Böylece sevdiğiniz aromaları en üst kalitede ve lezzette deneyimlemenize yardımcı oluyor.

Mithra Coffee yalnızca sevilen lezzetleri de sunmakla kalmıyor. Aynı zamanda lezzet deneyimini en üst noktaya taşımanıza yardımcı olacak demleme ekipmanlarını da sunuyor. Böylece herhangi bir kafede bir fincan çaya ya da kahveye yüksek fiyatlar ödemenize gerek kalmıyor. Çünkü kafelerde satılan en popüler lezzetleri kendi imkanlarınızla evinizde çok daha ucuza hazırlamanıza yardımcı oluyor.

Diğer taraftan sunumlarınıza renk katacak ve keyfinizi başka bir boyuta taşıyacak; kupalar, bardaklar ve bardak altlıkları da yine Mithra Coffee’de en özel tasarımlarla yer alıyor. Enerjinize, ruh halinize hitap eden tasarımlar içinden dilediğiniz kupayı, bardağı ya da bardak altlığını satın alabilirsiniz.

Dünyanın farklı yerlerinden seçilen lezzetleri ve bu lezzetlere renk katacak ürünleri incelemek için Mithra Coffee internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.