Deprem akaryakıt fiyatlarını değiştirdi! Benzin motorin LPG almadan önce hemen bakın: 12 Şubat il il akaryakıt fiyatları

Kahramanmaraş’ta meydana gelen peş peşe deprem sonrasında 10 ilimizde ne yazık ki hayat durma noktasına geldi. Binlerce kişi hayatını kaybederken 20 binden fazla vatandaşımız yaralandı. Yüz binlerce kişi ise enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Bütün bu gelişmeler yaşanırken, araç sahipleri güncel akaryakıt fiyatlarını araştırıyor.

Deprem sonrasında akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. 12 Şubat il il güncel akaryakıt fiyatlarına ilişkin son rakamlar haberimizde:

EPGİS AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan felaket depremlerden sonra EPGİS’ten açıklama geldi. EPGİS şu açıklamayı yaptı:

“Kamuoyuna duyuru Ülkemizde 10 il ve ilçelerinde olan deprem nedeniyle, bazı istasyonlarda yoğun talep nedeniyle yakıt bitmiş bazı istasyonlarda yeraltı depoları ve bağlantı noktaları çökmüştür. Yakıtı biten istasyonlara süratle ikmal yapılmaktadır. Hasarlı istasyonlar da ise süratle tamir çalışmaları devam etmektedir. En kısa sürede bölgede bu sorunlar çözülecektir. Ülkemizde akaryakıt sorunu yoktur. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yararlılara acil şifalar diliyoruz”

EPDK DA AÇIKLAMA YAPTI

EPDK ise yaptığı açıklamasında depremden dolayı etkilenen bütün akaryakıt istasyonlarının otomasyon sistemlerine ilişkin mevzuattan kaynaklanan yükümlülükleri 30 gün süre ile ertelendiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“İlgili bütün akaryakıt dağıtıcı ve bayi dernekleri ile görüşülerek deprem bölgesinde herhangi bir akaryakıt ikmal sorunu yaşanmaması için bütün tedbirler alınmıştır ve süreç Kurumumuz tarafından titizlikle takip edilecektir.

Ayrıca deprem bölgesinde elektrik kesintisi yaşanmaması, olası bir kesinti halinde sorunun hızla giderilebilmesi için ilgili bütün dağıtım ve tedarik şirketleriyle görüşülmektedir.

Bölgedeki görevli tedarik şirketleri, üretim santralleri ve OSB’lere ait enerji şirketlerinin avans ödeme, dengesizlik ve teminat yükümlülükleri 30 gün süre ile ertelenmiştir. Kurum olarak depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz”

3 BÜYÜKŞEHİR AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul’da benzin ortalama 19,75, motorin ise 19,97 TL

Ankara’da benzin 20, motorin ise 20,23 TL

İzmir’de benzin 19,92, motorin ise 20,29 TL

Exit mobile version