Bilim, Teknoloji

NASA’dan yeni bir gezegen açıklaması! Yeni keşfedilen bu gezegen dünyaya çok benziyor!

Bilim insanlarının evrene dair keşfi sürüyor. Bilim insanların yeni bir gezegen daha keşfettikleri. Üstelik bu gezegen dünyaya çok benzemesiyle dikkatleri üzerin çekti! Dünya’nın aynısı mı bulundu? İşte o yeni keşfedilen gezegen!

NASA’lı bilim insanların keşfi devam ediyor. Son olarak yeni bir gezegen daha keşfedildi. Üstelik bu yeni gezegen dünyanın neredeyse aynısı. Dünya’nın ikizi mi bulundu? Keşfi yapan bilim insanları bile şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Tüm dünyada yaşanan pek çok olumsuz durumun yanı sıra, araştırma çalışmaları sebebiyle de yeni gezegenler için keşifler sürüyor. Bilim insanları evreni keşfetmeye devam ediyor. Tüm insanlık ise bu yeni keşifler için oldukça heyecanlı ve merak içerisinde gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. Şimdi ise yeni bir gezegen keşfi gündeme geldi.

YENİ GEZEGEN DÜNYAYA 31 IŞIK YILI UZAKLIĞINDA

Astronomy & Astrophysics dergisinde bir çalışma yer aldı. Yayımlanan bu çalışmaya göre Wolf 1069b adı verilen gezegen dünyaya 31 ışık senesi uzaklıkta bulunmaktadır.

Öte yandan güneş sistemi dışındaki gezegenleri araştırılması şuan ki teknoloji sebebiyle oldukça zor bir iş oluyor. Teknolojide yaşanan gelişmeler ve uzay araştırmaların gelinen son durumu ise gerçekten etkileyici bir durumda. Fakat bunun yanı sıra güneş sistemi dışında bulunan gezegenleri bulmak için kullanılan teknolojiler, küçük gezegenlerden çok büyük olan gezegenleri bulmak konusunda başarılı.

YÜZEYİNDE SU BULUNUYOR

Bundan dolayı, bu konuda araştırma yaparken 5.200’den çok fazla güneş sistemi dışında olan gezegen tespit olsa da bu gezegenlerin %1.5’inden daha azı dünyamızın 2 katından daha düşük bir kütleleri var. Bu gezegenler arasında belki 10 tanesi de yüzeyindeki suyun buz ya da gaz halinde değil sıvı olarak bulanabileceği bir mesafede olup, kendi yıldızının etrafında dönmektedir.

Keşfi yeni yapılan bir gezegen var. Bu yeni keşfedilen gezegen ise dünyanın kütlesinin 1.36’ı kadar bir kütlesi var. Yıldızı etrafındaki dönüşünü 15.6 gün içinde gerçekleştiriyor. Aynı zamanda yıldızına, dünya ile güneş arasında olan mesafenin 5’te 1’i kadarlık bir mesafedeki yörüngede yer almaktadır.