Depremin şiddetiyle İskenderun Limanı çöktü! Can kaybı yok!

Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında deprem sonrasında yaşanan ani etkiyle İskenderun Limanında çökme yaşandığı duyuruldu. Liman bölgesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken herhangi bir can kaybı olmadığı da paylaşıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında limandaki hasara dikkat çekildi. 10 farklı ili etkileyen depremin yankıları bugün de devam ederken Liman bölgesinde Rıhtım alanlarında yer yer çökme olduğu söylenildi. Tüm limanlarda operasyonların tüm hızıyla devam ettiği açıklandı.

İYİLEŞTİRİCİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR!

Denizcilik Genel Müdürlüğünün Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada: “Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkez üstünde meydana gelen deprem sonrası 10 ilin etkilendiği 7.7 büyüklüğündeki depremin kıyı tesislerinde hasara neden olduğu ifade edildi. İskenderun Limanı rıhtımında yer yer çökmeler olduğunun da altı çizildi. Yapılan açıklamada:

“Şu an için herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı diğer limanlarda operasyonların devam ettiği fakat İskenderun Limanında iyileştirici çalışmalar yapıldığı” söylenildi.

SON DURUMU LİMAK ŞİRKETLER GRUBU AKTARDI!

Konu üzerine Limak Şirketler Grubu tarafından yapılan son dakika açıklamasında Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve pek çok ili etkileyen deprem sonrasında rıhtımda oluşan hasara yönelik şu bilgi paylaşımı yapıldı: “Birçok elimize etkileyen deprem sonrası Limakport İskenderun rıhtımında kısmi hasarlar meydana gelmiş ve konteynırların bir kısmı da zarar görmüştür” denildi.

Yaşanan deprem sonrası rıhtımda görülen hasarın herhangi bir can kaybı olmadan yaşandığı ifade edildi. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor ve gerekli önlemler alınıyor. “Limak şirketler Grubu tüm çalışanları ve yakınları ile iletişim halinde” diyen Limak şirketler Grubu:

“Tüm imkanlarımız ile felaket sonrası zarar gören halkımızın yanındayız. Bölgede oluşabilecek ihtiyaçlar doğrultusunda destek ve yardıma sağlanabilmesi için kurum ve kuruluşlarla irtibatımızı sürdürüyoruz. Ülkemize geçmiş olsun.”

Exit mobile version