Gündem

Türkiye depremi kıtaları aştı! Fay yarıldı tsunami alarmı verildi!

Kahramanmaraş merkez üssü olarak 7.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem dünyanın gündemine oturdu. New York Times gazetesinde depremin şiddetinin İsrail’den dahi hissedildiği paylaşıldı. Mısır’dan başlayarak Gürcistan’a kadar giden fay üzerinde onlarca bölge bu büyük tehlikeyi yaşadı.

Depremin etkileri İtalya’da da hissedildi. 7.4 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkez üssü olan  deprem İtalya’da tsunami alarmını devreye geçirdi. Kahramanmaraş’ta sabah saat 04.17 sularında 7.4 şiddetinde gerçekleşen deprem sonrası AFAD açıklamalarını sürdürüyor. Yerin 7 kilometre altında gerçekleştiği ifade edilen depremin yankıları kıtaları aşarak sürüyor.

Uluslararası Haber Ajansı tarafından aktarılan son dakika gelişmesi acil kodu ile tek tek paylaşıldı. CNN depremin tüm çevre ülkelerden derinden hissedildiğini aktardı. Açıklanan haber kaynağında Türkiye’yi aşarak 300 kilometreye kadar ulaşan ülkelerde dahi hissedildiğini ifade etti.

New York Times gazetesinde depremin şiddetini vurgu yapılarak yüzlerce kilometre uzaklıktan İsrail’in ve Lübnan’ın dahi hissettiği yazıldı.

ÜLKELERİN HABER MANŞETLERİ

Washington Post gazetesinin manşet haberinde Türkiye’de yaşanan büyük deprem başlığı adı altında İtalya’da da Tsunami alarmı verildiği ifade edildi. Haber içeriğinde: “Türkiye’de Pazartesi günü meydana gelen depremin ardından İtalya kıyıları için Tsunami alarmı verildi ancak kısa süre sonra alarm kaldırıldı” yazıyordu.

Depremi derinden hisseden bir başka yer ise Suriyeydi. 300’e yakın kişi can kaybı verdi. Mısır ve Gürcistan’dan da etkiler hissedildi. İsveç’te merkezi bulunan Expressen habere göre: “Türkiye’nin güney kısmında güçlü derecede bir deprem oluştu ve ölü sayıları her saat artıyor” şeklinde manşet geçildi.