Gündem

Hatay Valisi son dakika çağrısında bulundu “Hastanelerimizde yıkıldı, Havalimanı pistinde çökme meydana geldi!”

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem 10 ilde birden hissedildi. 76 vatandaşın can kaybına uğradığı sayıların henüz netleşmediği bu depremde Hatay depremin şiddetini yıkıcı şekilde hissetti.

Hatay valisi Rahmi Doğan tarafından yapılan canlı yayın açıklamasında; “Antakya ve İskenderun’da durumunu vahim olduğu, polis evleri ve hastanelerinin yıkıldığı ve hayatını kaybeden çok sayıda vatandaşın olduğu” ifade edildi. Bölgede en büyük hasarın yaralıların tedavisinin yapılabileceği iki önemli devlet hastanesinde meydana geldiği aktarıldı.

VALİ DOĞAN “ELİMİZDEKİ İMKANLARI DEĞERLENDİRİYORUZ!”

Depremin en derinden hissedildiği merkezlerden birisi Antakya ve İskenderun ilçeleri oldu. Antakya ve Kırıkhan bölgelerinde çok sayıda bina yıkıldı. En vahim olanı ise İskenderun ve Antakya’daki Devlet Hastanelerinde yaşanan büyük yıkım oldu. Vali Doğan tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Şu anda jandarmanın bahçesindeyiz. Buraya bir karargah oluşturduk ve tüm birimleri buraya toplamaya çalışıyoruz. Elimizdeki imkanlar dahilinde olaya müdahale ediyoruz. Şu anda havaalanı pistinde dahi sıkıntı var. Uçaklar inmede problem yaşıyor. Mevcut imkanlarımızı en doğru şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Hayatını kaybedenler ve yaralılar çok fazla” dedi.

HAVALİMANI İNİŞ PİSTİ AĞIR HASAR GÖRDÜ!

Valinin yaptığı açıklama sonrası gözler havalimanı pistine döndü. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken Hatay’ın havalimanı pistinde oluşan derin tahribat objektiflere takıldı. Pistin enine doğru yarıldığı asfaltın kalktığı görüntüler anbean paylaşıldı. Bu bölgeye farklı illerden destek gelebilmesi için uçakların inip kalktığı havalimanı pistinin dışında farklı bir rota belirlenmesi bekleniyor. Aktarılan son bilgilere göre uçaklar sıkıntı nedeniyle inmekte problem yaşıyor.