Seçim öncesi emekliye büyük kıyak: Emekliye ikramiyelerine rekor zam yolda! İşte bayramda emeklileri güldürecek rakam

Ankara kulislerinde emeklileri sevindirecek bir iddia dolaşıyor. Her iki bayram için emeklilere 1000 TL olarak verilen bayram ikramiyeleri 1.100 TL’ye yükselmişti. Ancak 14 Mayıs seçim öncesinde emekli bayram ikramiyelerine rekor zam yapılacağı iddia edildi. Konuya ilişkin Kısa Dalga’da bir yazı ele alan gazeteci Mehmet Çetingüleç’e göre seçim öncesinde Ankara’da ikramiyelere zam yapılacağı konuşuluyor.

Seçimlerin yaklaşması ile birlikte Ankara’da hareketlilik de arttı. Yazar, yaptığı açıklamasında oy oranları düştüğünde zam oranının artacağını iddia ediyor.

2.500 TL – 3 BİN TL ARASINDA İKRAMİYE

Gelen habere göre hükümet 14 Mayıs seçimleri öncesinde emeklilerin maaşlarında ve ikramiyelerinde artış yapmayı bekliyor. Şu anda 1.100 TL olan emekli ikramiyelerine zam yapılması gündemde. İddiaya göre 2 bin 500 TL ile 3 bin TL arasında bir ikramiye verilmesi söz konusu.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Asgari ücrete ve emekli maaşlarına da mart ayında bir ara zam yapılabilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerekli durumlarda zam yapılabileceği sinyalini daha önceki açıklamalarında vermişti.

 

Exit mobile version