Avrupa Birliği Rusya’ya olan yaptırımlarında yeni paket hazırlığında! AB, Rusya’ya 10. yaptırımı uygulayacak!

Rusya’ya yeni yaptırımlar yolda! Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların olacağını açıkladı. Komisyon başkanı, bunun Rusya’ya yönelik 10.yaptırım paketi olduğunu söylerken yaptırım paketinin 10 milyar euroluk bir değerde olduğunu da açıkladı.

Kiev’de 24.’sü düzenlenen AB- Ukrayna zirvesine birçok ülke katıldı. Bu zirvede, Ukrayna Başkanı Volodimir Zelenskiy, AB Konsey Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Usrula von der Leyen ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdiler.

AB’NİN UKRAYNA DESTEĞİ

AB Komisyon Başkanı Von der Leyen, AB’nin Ukrayna’ya bu zamana kadar 35 milyon LED ampul yardımında bulunduğunu ve bu yardımın yakın zaman içerisinde 50 milyona çıkacağını söyledi. 50 milyon LED ampul bir nükleer reaktörün elektrik üretimine eşdeğer tasarruf anlamına gelmektedir, ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda toplantıda enerji arz güvenliğini de masaya yatırdıklarını anlatan komisyon başkanı, Ukrayna2da elektrik sağlanması için mevcut durumda jeneratörlerin oldukça önemli olduğunu ifade etti. Vonn der Leyen, konuşmasında Ukrayna için 5 bin 400 jeneratör vereceklerini açıkladı.

Yapılan yardımların bununla da sınırlı kalmayıp elektrik konusunda da yardım edileceği açıklandı. Ukrayna ve AB elektrik şebeklerinin savaşın başlanmasıyla birbirine bağlandığını hatırlatan komisyon başkanı, ülkenin elektriğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu konuda da Ukrayna’ya 2 gigavat kadar elektrik yardımı yapılacağını ifade etti.

Komisyon başkanı Von der Leyen, Ukrayna’nın devlet görevini yerine getirmeye devam etmesi içinde maaşları ve sosyal ödemeleri yapmasının önemine dikkat çekti. AB’nin Ukrayna için şimdiye kadar 50 milyar euro yardım sağladığını söyledi.

RUSYA İÇİN YENİ YAPTIRIM HAZIRLIĞI

Avrupa Birliği Komisyon başkanı Von der Leyen, Rusya için yaptırımların da yolda olduğunu açıkladı. Rus ekonomisinin yapılan yaptırımlar sonrasında bir bedel ödediğini ifade ederken, 10.yaptırım paketinin geleceğini ve bu paketi 24 Şubat’a kadar da uygulayacaklarını belirtti.

Uygulanacak olan yaptırım da planın, Rusya’nın savaşta kullanacağı teknolojilere yönelik olduğunu söyledi. Büyük bir yaptırım paketi için hazırlıklar yapıldığını söylerken, paket değerinin 10 milyar euro olduğunu açıkladı.

Exit mobile version