Hong Kong’un dev turizm hamlesi olay oldu! 500 bin kişi ülkeye ücretsiz seyahat edecek!

Hong Kong hükümeti hiç kimsenin denemediği ve kalkışmadığı endüstriyi ayaklandıracak bir hamlede bulundu. Dışarıdan ziyarete gelecek olan turistler için 500 bin ücretsiz uçak bileti dağıtacağını açıkladı. Ülke turizmini hareketlendirmek ve ekonomiyi canlandırabilmek için böyle bir girişime ihtiyaç duyan Hong Kong Perşembe günü tanıtımını yaptı. “Bu proje için 2 yılı aşkın süredir çalışıyorduk” yorumunda bulundu.

Hong Kong’un bu hamlesi pek çok ülkeye de verisel olarak ne kazandırdığını ortaya koyacak. Bedava bilet almak isteyenler 3 farklı hava yolu şirketini değerlendirebilecek. Bunlar arasında Hong Kong Airlines, Cathay Pacific, HK Express firmaları öncü olarak satış sürecinde destek olacak.

ÜCRETSİZ BİLET NASIL ALINIR?

Plana göre 500 bin bilet ücretsiz olarak ülkeye gelmek isteyen vatandaşlar için sunulacak ve tüm bu bilet dağıtımı ortalama olarak 254,8 milyon doları görecek.

Hong Kong’u ziyaret etmek isteyenler ile turist olarak burada vakit geçirmek isteyenler için sunulan bu fırsattan 1 Mart Tarihi itibari ile rezerve işlemleri kapsamında faydalanılabilecek. Satın alınabilecek şekilde açık hale getirilecektir. Katılım sağlamak isteyenlerin uçak bileti çekilişine ismini yazdırarak başvurması gerekiyor.

BİLETLER NE ZAMAN DAĞITILACAK?

1 Mart tarihinden itibaren tüm ücretsiz biletler Güneydoğu Asya’da, 1 Nisan tarihinden itibaren tüm ücretsiz biletler Çin ana karasında, 1 Mayıs tarihinden itibaren tüm ücretsiz biletler dünyanın geri kalan bölgelerinde dağıtıma başlanacak.

Pandemi dönemi patlak vermeden önce Hong Kong’da turist ziyaretçisi sayısı 56 milyona ulaşıyordu. Pandemi dönemi sonrasında geçen 2 yılın ardından geçtiğimiz yılın verileri ise 100 binlik düşüşü fark ettirdi.

Exit mobile version