EkonomiEditörün SeçtikleriGenel

Özgür Demirtaş 20 Aralık’ta demişti: Haklı çıktı! Asgari ücret alan herkesi ilgilendiriyor

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş, son dönemlerde yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam ediyor. Asgari ücret hakkındaki açıklamalarıyla yine haklı çıkan Demirtaş, gündem oldu. Demirtaş’ın Aralık ayında yapmış olduğu açıklaması son açıklanan açlık verileri ile resmen doğrulanmış oldu..

Özgür Demirtaş asgari ücret hakkında önemli bir açıklama yaptı. Asgari ücret görüşmeleri devam ederken Twitter’da yapmış olduğu açıklama açıklanan açlık oranı ile yeniden gündem oldu.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ NE SÖYLEMİŞTİ?

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada, “Daha önce 3 kez Asgari Ücretin artacağını ama Alım gücünün üç ay içinde ERİYECEĞİNİ yazdım. Çok insan bana karşı çıktı. Ne olduğunu hep beraber yaşadık gördük. Asgari ücret yine ciddi artacak. Ama kısa sürede Mal fiyatlarındaki artışla eriyip gidecek. Yine izleyelim, görelim :-(” demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Bir kez daha, Yüzüncü defa:

Asgari ücret 8600 de olsa, 9000 de olsa, 10 Bin de olsa hiçbir işe yaramayacak.

İlk bir iki ay insanlar ellerine para geçeceği için sevinecekler.

AMA en geç 5-6 ay sonra o para eriyip gidecek. Alım gücünüz DÜŞECEK.

Bu yazdıklarım yine GERÇEK olacak”

TEPKİ GÖRMÜŞTÜ

Yapılan bu paylaşım sonrasında Gazeteci Ahmet Hakan ve aynı gazetede yazar olan Abdulkadir Selvi’de bu satırları canlı yayında inanmadıklarını belirten bir tavırla okumuşlardı.

HAKLI ÇIKTI

Demirtaş yaptığı açıklamasında yine haklı olduğunu şu şekilde duyurdu: