Türk-İş Başkanı tarih verdi! Zam pazarlığına son noktayı koydu!

Kamuda çalışan 700 bini aşkın işçi için Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay son dakika açıklamasını yaptı. Yaptığı açıklamada toplu iş sözleşmesine yönelik çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

Ergun Atalay: “Arkadaşlar çalışmanın son şeklini bugün veriyor. Yeni hafta başlangıcında yapılacak son görüşme ile sonuçlar Bakanlığa teslim edilecektir” dedi.

KRİTİK TARİHİ VERDİ!

700 bin işçiyi ilgilendiren bu haber duyanları sevindirdi. Ergun Atalay Sendika Genel Merkezinde düzenlenen toplantı sırasında gündemi meşgul eden konu ile ilgili son noktayı koymuş oldu. Buna ek olarak 700 bini aşkın işçi için ücretlerinde zam yapılacağını da ifade etti.

Gündemdeki konunun ivedi bir şekilde çözüme kavuşturulacağını ifade eden Atalay: “Talepleri neticelendirecek bir çalışmayı hafta başlangıcında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına teslim etmiş olacağız” dedi.

Kamu Toplu İş sözleşmelerinin görüşüleceği, yeni kuralların belirleneceği Hak-İş görüşmeleri yapıldı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.” İşçinin talebi bizim talebimizdir” diyen Atalay: “Amacımız seçim sürecine girmeden kamuda sözleşmelilerin problemini çözüme kavuşturmaktır” dedi.

18 MADDE İLE İYİLEŞTİRME GELİYOR!

Kamu sözleşmelerinde bir başka gündem konusu ise taban ücretleri idi.” İyileştirme süreci elbette ki var” diyen Atalay: “Refah payı da bulunuyor. İlk 6 ay ile ilgili talepte bulunacağımız bir zam henüz gerçekleşmedi. Bunun dışında sosyal yardım süreci de var. Fazladan çalışanlar için özel ek ücret ödenecek” diyerek ekledi. Yapılan sözleşmede bu ve benzeri 18’e yakın yeni maddenin görüşüldüğünü de ifade etti.

Ülkede 17 milyon işçi bulunuyor. Bu işçilerin yalnızca %14’ü örgütlü yapılan hesaplamaya göre %86’sı örgütsüz halde çalışmasını sürdürüyor.  Atalay: “Elbette ki bu tabloda kabul edilebilir bir durum yok” dedi. İyileştirmeyi sağlayacak bu 18 madde ile ilgili görüşmeler ve son şeklin verilmesi bugün tamamlanıyor.

Exit mobile version