EYT’lilere müjdeli haber verildi: Komisyon üyesi açıkladı! EYT’liye 8.500 TL maaş

AK Parti’nin EYT ile ilgili kanun teklifi, yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüleceği biliniyor ve komisyon üyesi HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın açıklamaları dikkat çekiyor. Paylan EYT hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

EYT DÜZENLEMESİ VE TALEPLER

1999 yılındaki Düzce ve Marmara depremlerinde yurttaşların işe girişlerinde sorun yaşandığını da hatırlatan Paylan teklifte 8 Eylül 1999 tarihinin baz alınmasını eleştirerek bazı değerlendirmelerde bulundu.

Garo Paylan açıklamalarında Cesetleri enkazların altından çıkarmaya çalışırken bu yasa çıakrıldığını o dönemde yine yüzbinlerce yurttaşın işe girişinin yapılmadığını bundan dolayı Marmara ve Düzce depremi dolayısıyla işe girişi yapılamayan yüzbinlerce yurttaşıın en azından bu miladın 31 Aralık 1999’a çekilmesini talep ettiklerini ancak teklifte olmadığını vurguladı.

EYT’LİYE 8.500 TL MAAŞ 

EYT’lilerin emekli olduğunda hayal kırıklığı ile karşı karşıya kalacağını da ifade eden Paylan çok sayıda kişinin 5.500 TL maaşla karşı karşıya kalacağını bunun ciddi mağduriyet olacağını EYT’liler için 8.500 TL maaş önereceklerini bildirdi.

Garo Paylan’ın konu hakkındaki açıklamaları ise şöyle oldu:

“Bu açından EYT’lilerin ve diğer pek çok emeklinin mağduriyeti olan 5 bin 500 liralık maaşa son verilmesi için yasa teklifine bizler en düşük emekli maaşının 8 bin 500 lira olmasını önereceğiz. Aynı zamanda intibak düzenlemesi ile 2000 sonrası emekli olan yurttaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz”

Exit mobile version