Seçimden önce yasalaşacak! Memur ve emekli maaşlarına yeni düzenleme yolda: Maaşlara yeni zam müjdesi

Memur ve emeklilere güzel haber geldi. Gelen son habere göre 3600 ek gösterge yasasının yürürlüğe girmesinden sonra hak sahipleri zamlı maaşlarını almaya başladı. Bazı memurlar düzenlemenin dışında kalmasından sonra 3600 ek göstergeye ilişkin yeni bir teklifin hazırlanması gündem oldu. İşte detaylar..

Memur ve emekli maaşlarındaki artışa ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, avukat, müdür ve şube müdürlerinin ek göstergeleri ocak ayında değişti ve maaşlarda artış gerçekleşti.

DAHA DÜŞÜK MAAŞ ALIYOR

AK Parti gelen talepler sonrasında 3600 ek gösterge düzenlemesinde bazı düzenlemelerin yapılmasını içeren bir teklif hazırlamaya başladı. Konuya ilişkin Sabah’tan Zübeyde Yalçın2ın aktardığı habere göre yargı paketi kapsamında yüksek yargıda ücret dengesinin sağlanması hedefleniyor. Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları AYM üyelerinden daha düşük maaş alıyor.

EŞİTLİK SAĞLANMASI GEREKİYOR

Göstergelerinin yeniden düzenlenip tüm yüksek yargının AYM üyeleri düzeyine çekilmesi düşünülüyor. AK Partililer, “Bunların hepsi yüksek yargı. Aralarında bir ayrım olması doğru değil. O nedenle maaşlarda da bir eşitlik sağlanması gerekir” dediler.

“O KONU DA GÜNDEMİMİZDE”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 bütçesinin Genel Kurul görüşmeleri sırasında “3600 göstergenin kapsamının genişletilmesine ilişkin talepler var. O konu da gündemimizde. Onunla ilgili de bir çalışmayı yapıyoruz. Ümit ediyorum Meclisimize takdim edeceğiz” açıklamasını yapmıştı.

SEÇİMDEN ÖNCE YASALAŞMASI BEKLENİYOR

Hazırlık tamamlandıktan sonra teklif Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan’ın onay vermesinden sonra teklifin Meclis gündemine taşınması bekleniyor. Seçimden önce ise yasalaşması gündemde.

Exit mobile version