Ukrayna’nın en sıcak bölgesi Donetsk’te durum kritik! Sıcak çatışma gece gündüz sürüyor!

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimli süreç bir yılını doldurdu. Son dönemlerde ise en sıcak çatışmanın yaşandığı bölge Donetsk gece gündüz ekipler tarafından korunma altına alınıyor. Topçu birliklerinin yoğunlaştığı Donetsk dışında Herson, Luhansk, Zaporijya gibi bölgelerde de aktif çatışma devam ediyor.

Ukrayna’nın topçu birlikleri son günlerde savaşın iyice yoğunlaştığı Donetsk bölgesindeki faaliyetlerini gittikçe sıkılaştırdı. Sonbahar döneminden itibaren başlayan bu cephe hattındaki savunma süreci etkisini daha da kuvvetlendirdi. Rus ordusunun bu bölgede saldırısını daha da artırdığı söyleniyor.

UKRAYNA BÖLGEYİ SIKI BİR ŞEKİLDE SAVUNUYOR!

Donetsk Bölgesi’ndeki bu hararetli sürecin Rusların Ugledar ve Bahmut şehirlerini tamamen ele geçirmek istendiği için yapıldığı ifade ediliyor. Öte yandan savunma stratejilerinde silahlı savunmanın dışında topçu sistemini de harekete geçiren Ukrayna ordusu bu bölgede gece gündüz aktif çalışmasını sürdürüyor.

Yoğun çatışma bölgesinde hem Ruslara hem Ukraynalılara ait tanklar, helikopterler, savaş uçakları ve zırhlı araçlar kullanılmaya başlandı. Cephe hattının ön planında topçu bataryaları da görevini hararetli bir şekilde sürdürüyor.

Gece gündüz sıcak çatışmanın arttığı Donetsk bölgesinde Ukrayna ordusu 59. Motorize Piyade Tugayı ile 35.Ayrı Deniz Tugayı topçu birliklerini devreye aldı. Birliklerin savaş faaliyetlerine yönelik aktif görüntüleri de fotoğraflandı. Bu bölgede sık sık dumanlar yükseliyor. Yoğun hareketlilik sürüyor.

BİRLİK KOMUTANI BÖLGEDEN BİLGİ VERDİ!

Grad bataryasının birlik komutanı 48 yaşındaki Roman, sıcak bölgedeki çatışma sürecine dair bilgi paylaşımında bulundu. Güvenlik sebebiyle soy ismi paylaşılmıyor. Diğer bir Tugayın komutanı 24 yaşında olan Dima ise: “Ülkemizi ve topraklarımızı savunmaya devam ediyoruz” diye başlattığı açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Ordu’da hizmete 3 yıl önce başlamıştım. Katıldığımdan beri topçu bataryasında görev almaya devam ediyorum. Gece gündüz görevdeyiz. Her gün topçu sistemlerimiz faaliyette ve burası oldukça sıcak bir çatışma bölgesi.”

Exit mobile version